27 de ziarişti sunt urmăriţi de serviciile secrete, pe motiv de siguranţă naţională

casti
casti

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu a publicat, pe „...sunt unul dintre cei 27 de ziarişti din România împotriva cărora a fost declanşată o vastă operaţiune de supraveghere, la care participă lucrători din mai multe compartimente ale Serviciului Român de Informaţii, precum şi specialişti ai Serviciului de Protecţie şi Pază. În cazul niciunuia dintre noi nu există un dosar de cercetare penală aflată în curs, astfel încât o asemenea măsura să se justifice din motive care nu au legatură cu profesiunea de journalist“, scrie Sorin Roşca Stănescu în scrisoarea deschisă adresată preşedintelui Traian Băsescu, procurorului general Laura Codruţa Kovesi şi mai multor autorităţi române şi de la nivelul Uniunii Europene şi reprezentanţi ai presei internaţionale, Potrivit jurnalistului, cei 27 de ziarişti urmăriţi de serviciile secrete sunt de la mai multe instituţii de presă sau freelanceri şi sunt cunoscuţi pentru modul critic în care s-au pronunţat împotriva unor acte şi fapte ale politicienilor aflaţi la putere.

Unul dintre motivele acestei acţiuni de amploare de supraveghere a jurnaliştilor ar fi, potrivit lui SRS, intenţia grupului de politicieni din jurul preşedintelui Băsescu de a-i discredita. „Am informaţii că interceptări şi chiar imagini din viaţa mea privată, din contactele pe care le am cu alţi colegi jurnalişti ori cu oameni politici urmează să fie aruncate în curând pe piaţă, într-o încercare care nu este fără antecedente, de a mă compromite“, susţine Sorin Roşca Stănescu.

Solicit reprezentanţilor autorităţilor române cărora le adresez în mod direct această scrisoare deschisă să reacţioneze imediat. Să explice cum de a fost posibil să declanşeze o operaţiune ilegală de o asemenea amploare împotriva a 27 de jurnalişti care îşi fac meseria independent unul de altul (…) În fine, dacă autorităţile vor nega că este adevărat ceea ce afirm mai sus, asta înseamnă implicit că vor admite că niciuna dintre dezvăluirile pe care le vor face nu este adevărată. Ci reprezintă o contrafacere“, spune Sorin Roşca Stănescu în încheierea scrisorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel