EXCLUSIV  Sorin Ovidiu Bălan, anchetă cu final neaşteptat: N-o să vă vină să credeţi

Sorin Ovidiu Bălan
Sorin Ovidiu Bălan

Adina Anghelescu și Sorin Ovidiu Bălan au acordat un interviu în exclusivitate la DC News.


Sorin Ovidiu Bălan a povestit faptul că, în ciuda cenzurii, se făceau anchete serioase - desigur, pe subiectele momentului -  şi în presa de dinainte de Revoluţie. Jurnalistul a povestit, în cadrul interviului acordat DC News, despre o anchetă pe care a realizat-o în acea perioadă şi care a avut un efect neaşteptat.

"Am scris o anchetă care se numea ‘O notă falsă în glasul roţilor de tren’. Povestea, pe scurt, este aşa: doi amărâţi de la remiza de vagoane Griviţa s-au dus la serviciu, a intrat inginerul cu o rangă peste ei şi i-a luat la bătaie. Ce se întâmplase? Schimbul de noapte nu făcuse o purjare – scoaterea apei din sistemul de frânare. Era iarnă, a îngheţat iar trenul în loc să frâneze la Ploieşti a frânat la Buzău. Eveniment pe calea ferată. Inginerul care aştepta să vină să-l umfle s-a dus cu ranga peste ei, crezând că ei sunt cei din schimbul de noapte, iar săracii nu aveau nicio vină. Şi i-a dat şi afară cu litera ‘i’, deşi alţii făcuseră greşeala. […]

N-o să vă vină să credeţi, dar rezultatul a fost următorul: statul comunist l-a reangajat şi i-a şi plătit leafa din urmă pe vreo şapte luni", a povestit Sorin Ovidiu Bălan.

Urmăreşte aici, integral, cele relatate de Sorin Ovidiu Bălan:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel