EXCLUSIV  Sorin Ovidiu Bălan, anchetă cu final neaşteptat: N-o să vă vină să credeţi

Mihai Ciobanu / 07 noi 2018 / 12:14 Salveaza PDF Comentarii
Bălan
Descriere foto: Bălan

Adina Anghelescu și Sorin Ovidiu Bălan au acordat un interviu în exclusivitate la DC News.


Sorin Ovidiu Bălan a povestit faptul că, în ciuda cenzurii, se făceau anchete serioase - desigur, pe subiectele momentului -  şi în presa de dinainte de Revoluţie. Jurnalistul a povestit, în cadrul interviului acordat DC News, despre o anchetă pe care a realizat-o în acea perioadă şi care a avut un efect neaşteptat.

"Am scris o anchetă care se numea ‘O notă falsă în glasul roţilor de tren’. Povestea, pe scurt, este aşa: doi amărâţi de la remiza de vagoane Griviţa s-au dus la serviciu, a intrat inginerul cu o rangă peste ei şi i-a luat la bătaie. Ce se întâmplase? Schimbul de noapte nu făcuse o purjare – scoaterea apei din sistemul de frânare. Era iarnă, a îngheţat iar trenul în loc să frâneze la Ploieşti a frânat la Buzău. Eveniment pe calea ferată. Inginerul care aştepta să vină să-l umfle s-a dus cu ranga peste ei, crezând că ei sunt cei din schimbul de noapte, iar săracii nu aveau nicio vină. Şi i-a dat şi afară cu litera ‘i’, deşi alţii făcuseră greşeala. […]

N-o să vă vină să credeţi, dar rezultatul a fost următorul: statul comunist l-a reangajat şi i-a şi plătit leafa din urmă pe vreo şapte luni", a povestit Sorin Ovidiu Bălan.

Urmăreşte aici, integral, cele relatate de Sorin Ovidiu Bălan:


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25