Sorana Cîrstea şi-a egalat cea mai bună performanţă a sa la US Open, după meciul contra rusoaicei Ana Kalinskaia / Foto

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat în runda a treia a turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o pe rusoaica Ana Kalinskaia cu 6-3, 6-4, miercuri, la New York. 

Sorana Cîrstea (33 ani, 30 WTA), cap de serie numărul 30, s-a impus în 65 de minute şi şi-a egalat cea mai bună performanţă a sa la Flushing Meadows.

Sorana Cîrstea nu a trecut niciodată de turul al treilea la US Open, fază pe care a atins-o în 2009, 2019 şi 2020. Anul trecut, românca a pierdut în turul secund. În primul set cu Kalinskaia (24 ani, 87 WTA), Cîrstea a făcut diferenţa prin singurul break, reuşit la 3-2.

În actul secund, Cîrstea a câştigat contra serviciului la 2-2, dar imediat Kalinskaia a făcut rebreak. România a mai reuşit un break, decisiv, la 4-4, încheind conturile cu 6-4. Românca a fost superioară la winners, 17-14, şi a făcut mai puţine erori neprovocate, 17-24.

Acesta a fost al treilea duel dintre Cîrstea şi Kalinskaia. Kalinskaia a câştigat în 2020 la New York (unde a fost mutat turneul de la Cincinnati din cauza pandemiei), cu 7-5, 6-4, în turul secund.

Sorana Cîrstea şi-a luat revanşa în martie 2022, în turul al treilea la Indian Wells, cu 5-7, 6-1, 6-0. Sorana Cîrstea şi-a asigurat un cec de 191.000 de dolari şi 130 de puncte WTA, iar următoarea sa adversară va fi câştigătoarea duelului dintre kazaha Elena Rîbakina, numărul patru mondial, şi australianca Ajla Tomljanovic. 

Gabriela Ruse şi Marta Kostiuk, calificate în turul al doilea la dublu feminin la US Open

Perechea româno-ucraineană Gabriela Ruse/Marta Kostiuk s-a calificat în runda a doua a probei feminine de dublu din cadrul turneului de tenis US Open, miercuri, la New York, după ce a învins cuplul româno-ucrainean Irina Begu/Anhelina Kalinina cu 7-5, 6-2. Ruse şi Kostiuk, capi de serie numărul 14, au avut nevoie de o oră şi 25 de minute pentru a obţine victoria.

Învingătoarele au fost net superioare la capitolul winners, 32-12. În turul secund, Ruse şi Kostiuk vor înfrunta câştigătoarele din meciul Irina Hromaceva (Rusia)/Daria Saville (Australia) - Fiona Crawley/Carson Tanguilig (SUA). În alt meci jucat miercuri la Flushing Meadows, cuplul româno-chilian Monica Niculescu/Alexa Guarachi a fost învins de americancele Sophie Chang/Alycia Parks, cu 6-3, 6-4, în primul tur, după o oră şi 22 de minute.

Deşi au comis 8 duble greşeli şi 22 de erori neprovocate (faţă de 8 ale adversarelor), americancele au înclinat balanţa la winners (28-10). Niculescu şi Guarachi au fost recompensate cu 22.000 de dolari şi 10 puncte WTA la dublu, în timp ce Ruse şi Kostiuk şi-au asigurat un cec de 36.800 de dolari şi 70 de puncte WTA la dublu.

 

Citește și - Caroline Wozniacki, într-un echipament controversat la US Open 2023. A stârnit o 'avalanșă' de reacții

Caroline Wozniacki (în vârstă de 33 de ani și locul 623 WTA) a revenit în circuit, după o pauză de peste trei ani și jumătate.

Caroline Wozniacki și-a început parcursul la US Open 2023, unde a participat ultima dată în anul 2019, cu o victorie, 6-3, 6-2 contra jucătoarei Tatiana Prozorova.

După partidă, pe rețelele de socializare și în publicațiile de specialitate, a fost abordat și subiectul echipamentului purtat de Caroline. Jucătoarea daneză a purtat un echipament inedit, controversat, compus dintr-o singură bucată. Vezi foto aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel