Sorana Cîrstea a fost eliminată de la Roland Garros încă din primul tur

Facebook Sorana Cîrstea
Facebook Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea a fost eliminată de la Roland Garros după doar un meci. 

Aceasta a pierdut în faţa lui Jasmine Paolini, din Italia, 7-5, 2-6, 6-2, după puţin peste două ore de joc. Jasmine Paolini o învinsese pe Cristea şi în singurul meci pe care îl mai jucaseră cele două, la Portoroz în sferturile de finală, cu 6-4, 4-6, 6-1

Cea mai bună performanţă pentru Cîrstea la un turneu de Mare Şlem este un sfert de finală la Roland Garros în 2009.

Paolini o va întâlni în runda următoare pe sârboaica Olga Danilovic (105 WTA), scrie Agerpres.

Sorana Cîrstea a avut un sezon bun, în mare parte datorită lui Thomas Johanson 

"Thomas Johansson m-a făcut un pic mai conștientă de tot ce înseamnă tenisul. M-a învățat puțin IQ-ul de tenis. Cred că a fost unul dintre cei mai buni jucători la citirea jocului adversarilor când era pe teren și a avut cel mai bun IQ de tenis din circuit. Așa că mi-a împărtășit puțin asta.

Era un jucător care își citea foarte, foarte bine adversarul. Așa că mă învață și asta. Mi-am dat seama că acest lucru îmi lipsea complet. Întotdeauna am fost o jucătoare care m-am concentrat doar pe jocul meu și încă fac asta pentru că am un joc agresiv, dar el m-a făcut mai inteligentă.

Cred că din punct de vedere mental, felul în care mă face să văd tenisul este mult diferit de ceea ce eram obișnuită. A venit cu o viziune grozavă și puteți vedea că a fost un jucător de top. Puteți vedea că a câștigat un Grand Slam și puteți vedea de ce.

Deci, cu siguranță, cred că este un antrenor de top din toate punctele de vedere, atât din punct de vedere tehnic, tactic, dar mai ales mental. Cred că a fost o îmbunătățire uriașă în jocul meu și cu siguranță asta i se datorează lui Thomas.

Cred că în tenisul de astăzi, există destul de multă tactică și observ că mulți jucători au și analiști în echipa lor. Nivelul, mai ales acum, este foarte aproapiat încât totul se reduce la detalii. Sunt unul sau două lucruri, ori unul sau două puncte, ici și colo, care pot decide un meci.

Toți suntem diferiți și aceasta este frumusețea sportului. Cred că asta trebuie să facă un antrenor bun, trebuie să observe ce fel de jucător are. Așa că eu consider că Thomas a fost foarte bun să vadă ce fel de jucătoare sunt, ce funcționează pentru mine", a spus Sorana. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel