Sondaj IRES pe SECURITATEA NAȚIONALĂ. Gabriel Oprea, între prestigiu și încredere

Gabriel Oprea
Gabriel Oprea

Ultimul sondaj IRES arată încrederea românilor în ministrul Gabriel Oprea și în măsurile de securitate națională pe care le-a luat. 

49% dintre români au o părere bună sau foarte bună în ceea ce priveşte modul în care Guvernul Ponta a reacţionat la probleme de securitate naţională. Procentul este apropiat de cel al oamenilor cu opinii contrare- 47%. Sondajul IRES mai arată că 6% dintre respondenţi au o părere bună despre modul în care Guvernul Ponta a reacţionat la probleme de securitate naţională, iar 13%, una foarte bună.

Totodată, 24% au o părere proastă, iar 23%, o opinie foarte proastă în legătură cu acelaşi subiect.

Sondajul mai arată că 33% dintre persoanele intervievate apreciază activitatea ministruluu Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, ca fiind mai bună comparativ cu cea a predecesorilor săi, 32% sunt de părere că activitatea a fost la fel, iar 15%, că este mai slabă decât cea a foştilor miniştri de Interne. 

În plus, 28% dintre români au multă şi foarte multă încredere în vicepremierul Gabriel Oprea: 21% dintre români au multă încredere în ministrul Afacerilor Interne, în timp ce 7% au foarte multă încredere. 22% dintre persoanele intervievate au declarat că au foarte puţină încredere.

Referitor la notorietatea ministrului Afacerilor Interne, 77% dintre respondenţi au putut indica ce funcţie ocupă Gabriel Oprea în Guvernul Ponta. Alţi 3% au spus că ministrul Afacerilor Interne este Mircea Duşă, iar 1% l-au indicat pe Ioan Rus, Titus Corlăţean sau Liviu Dragnea.

Sondajul are o eroare de 2,8%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel