Sondaj IRES pe SECURITATEA NAȚIONALĂ. Gabriel Oprea, între prestigiu și încredere

Roxana Neagu / 30 iul 2014 / 19:40 Salveaza PDF Comentarii
Gabriel Oprea
Descriere foto: Gabriel Oprea

Ultimul sondaj IRES arată încrederea românilor în ministrul Gabriel Oprea și în măsurile de securitate națională pe care le-a luat. 

49% dintre români au o părere bună sau foarte bună în ceea ce priveşte modul în care Guvernul Ponta a reacţionat la probleme de securitate naţională. Procentul este apropiat de cel al oamenilor cu opinii contrare- 47%. Sondajul IRES mai arată că 6% dintre respondenţi au o părere bună despre modul în care Guvernul Ponta a reacţionat la probleme de securitate naţională, iar 13%, una foarte bună.

Totodată, 24% au o părere proastă, iar 23%, o opinie foarte proastă în legătură cu acelaşi subiect.

Sondajul mai arată că 33% dintre persoanele intervievate apreciază activitatea ministruluu Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, ca fiind mai bună comparativ cu cea a predecesorilor săi, 32% sunt de părere că activitatea a fost la fel, iar 15%, că este mai slabă decât cea a foştilor miniştri de Interne. 

În plus, 28% dintre români au multă şi foarte multă încredere în vicepremierul Gabriel Oprea: 21% dintre români au multă încredere în ministrul Afacerilor Interne, în timp ce 7% au foarte multă încredere. 22% dintre persoanele intervievate au declarat că au foarte puţină încredere.

Referitor la notorietatea ministrului Afacerilor Interne, 77% dintre respondenţi au putut indica ce funcţie ocupă Gabriel Oprea în Guvernul Ponta. Alţi 3% au spus că ministrul Afacerilor Interne este Mircea Duşă, iar 1% l-au indicat pe Ioan Rus, Titus Corlăţean sau Liviu Dragnea.

Sondajul are o eroare de 2,8%. 


Te-ar putea interesa








Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27