Sindicaliști Compania Uraniului, în greva foamei

Grevă
Grevă

Şase membri ai Sindicatului Exploatare Preparare Uraniu din cadrul Companiei Naţionale a Uraniului (CNU) au intrat, luni, în greva foamei, deoarece nu au primit salariile de mai mult de două luni.

Angajații  se află în faţa Ministerului Energiei şi urmează ca şi alţi colegi să li se alăture, în condiţiile în care salariaţii CNU nu şi-au mai primit salariile de două luni şi jumătate, în pofida promisiunilor guvernamentale. 

Potrivit sursei citate, între timp, cei 774 de salariaţi ai CNU au oprit lucrul. 

"Confederaţia Naţională Sindicală 'Cartel ALFA' a luat act de decizia membrilor de sindicat şi îşi exprimă regretul că s-a ajuns în această situaţie, în ciuda tuturor eforturilor de a determina deblocarea celei de-a doua tranşe din ajutorul financiar destinat redresării companiei. Compania Naţională a Uraniului face parte din strategia privind independenţa energetică a României, uraniul românesc fiind declarat resursă strategică, parte a ciclului nuclear integrat şi esenţial în asigurarea securităţii energetice nuclear. CNS 'Cartel ALFA' solicită Guvernului României să acţioneze de urgenţă pentru deblocarea fondurilor pentru plata salariilor şi adoptarea măsurilor necesare pentru ca activitatea CNU să poată continua", se spune în comunicat. 

Sindicatul Exploatare Preparare Uraniu din cadrul CNU este afiliat la Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel