Simona Halep, suspendată 4 ani pentru încălcarea regulilor antidoping

Simona Halep. FOTO: DC News
Simona Halep. FOTO: DC News

Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de 4 ani.

Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de 4 ani pentru încălcarea regulilor antidoping.

Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a emis un comunicat în care confirmă suspendarea tenismenei românce.

„Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe Simona Halep pentru o perioadă de 4 ani, din cauza încălcării Programului Anti-Doping. Dubla campioană de Grand Slam, în vârstă de 31 de ani, a fost găsită vinovată pentru două încălcări separate. Prima, cu substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022. A doua este legată de iregularitățile din pașaportul său biologic. 

Tribunalul Independent Sports Resolutions, întrunit pe 28 și 29 iunie 2023 la Londra, a ascultat opiniile specialiștilor și pe cele ale reprezentanților lui Halep. Halep în persoană a prezentat dovezi în fața curții“, a transmis ITIA.

CITEȘTE ȘI         -        Aryna Sabalenka, liderul mondial al tenisului feminin. Simona Halep a ieșit din clasamentul WTA

Simona Halep, mesaj înainte să părăsească clasamentul WTA

”Indiferent de situație, zâmbește”, a scris Simona Halep acum două zile.

La finalul lunii august, decizia în cazul Simonei Halep a fost amânată, după ce inițial mai existase o amânare în iulie, când sportiva spera să primească un verdict.

Simona Halep a fost audiată în zilele de 28 şi 29 iunie de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), după ce cazul său fusese amânat de mai multe ori. În mai, ITIA confirmase că Simona Halep a fost acuzată de o altă încălcare separată a Programului antidoping din tenis, în legătură cu nereguli în paşaportul său biologic de sportiv (ABP)'.

CITEȘTE ȘI        -        Cristian Jura, arbitru la TAS, a dictat 2 ani de suspendare într-un caz similar cu al lui Halep. Fabrica îşi asumase contaminarea suplimentelor nutritive

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel