Simona Halep s-a calificat în optimi la Madrid

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, s-a calificat fără emoţii în optimile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 2.549.105 euro, duminică, după ce a învins-o pe chinezoaica Saisai Zheng, cu 6-0, 6-4. 

Primul set al confruntării a fost fără istoric (6-0), ca şi la partida din turul anterior, cu Sara Sorribes Tormo, transmite Agerpres.

În actul secund, românca a avut 3-0, dar apoi a început să facă erori neforţate şi chinezoaica s-a apropiat la 3-2. Halep a trecut peste momentul de slăbiciune şi s-a desprins la 5-2, a ratat o minge de meci, dar apoi erorile au făcut ca adversara să se apropie pe tabela la 5-4, ca şi la meciul precedent. În cele din urmă, Halep s-a impus cu 6-4.

Halep a avut procentaje net superioare la ambele servicii, 19-11 la mingile direct câştigătoare, dar şi mai multe erori neprovocate 24-23.

Românca şi-a asigurat un cec de 34.048 euro şi 120 de puncte WTA.

Halep este la a treia victorie în tot atâtea meciuri cu Zheng (27 ani, 57 WTA), după ce în 2015 se impunea în semifinale la Shenzhen, cu 6-2, 6-3, iar î 2018 câştiga în turul al doilea la Wimbledon, cu 7-5, 6-0.

În turul al treilea, Halep o va înfrunta pe învingătoarea dintre belgianca Elise Mertens (cap de serie numărul 13) şi kazaha Elena Rîbakina.

Tot azi, Naomi Osaka (2 WTA) a fost eliminată în turul secund al turneului WTA 1.000 de la Madrid, după ce a fost învinsă de cehoaica Karolina Muchova (20 WTA), scor 4-6, 6-3, 1-6.

Osaka, a doua favorită a întrecerii de la turneul patronat de Ion Țiriac, a început slab meciul și a cedat pe propriul serviciu la scorul de 1-1. A fost suficient pentru Muchova, o jucătoare de 24 de ani, care se află la cea mai înaltă poziție din carieră, să își adjudece actul inaugural.

Muchova a realizat un break la același scor și în setul secund, dar nipona a arătat o răbufnire de orgoliu și a câștigat de două ori pe serviciul sportivei din Cehia, trimițând meciul în decisiv, după 6-3.

În setul al treilea, nimic nu a mai funcționat pentru Naomi Osaka. A pierdut de două ori pe propriul serviciu, iar trei dintre cele patru game-uri ale lui Muchova au fost câștigate la zero.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel