Simona Halep, loc în clasamentul WTA după metoda veche de calcul. Barty nu ar fi fost lider mondial

Sursa: Facebook Simona Halep
Sursa: Facebook Simona Halep

Calculul pentru clasamentul WTA a fost schimbat din cauza pandemiei, astfel că unele sportive au fost mai avantajate decât altele.

În momentul revenirii turneelor, jucătorii care nu au dorit să călătorească pentru a concura la competiții au fost avantajați.Acestora nu li s-au scăzut punctele câștigate la edițiile precedente ale turneelor tocmai pentru a nu fi dezavantajați pentru că nu vor să concureze.

Totuși, dacă ierarhia s-ar fi calculat după sistemul cel mai bun din ultimele 52 de săptămâni, Naomi Osaka ar fi ocupat primul loc. Campioana din 2021 de la Australian Open ar fi fost în acest moment lider mondial, în locul australiencei Ashleigh Barty.

Pe locul secund ar fi venit bielorusa Victoria Azarenka, iar podiumul ar fi fost completat de campioana din 2020 de la Roland Garros, Iga Swiatek.

Aflată în clasamentul la zi pe locul 3 în lume, Simona Halep ar fi supraviețuit cu greu în Top 10 WTA în sistemul cel mai bun din ultimele 52 de săptămâni. Simo, care va reveni în competiții la turneul de la Miami, a acumulat doar 1.950 de puncte în ultimele 52 de săptămâni și s-ar fi regăsit abia pe locul 9, scrie eurosport

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel