CLUB vs. TERASĂ, în pandemie. Rafila: „Nu înțeleg de ce”

Președintele Societății Române de Microbiologie, prof. Alexandru Rafila, a explicat care este diferența dintre deschiderea cluburilor și deschiderea teraselor, comparând România cu alte țări.

„Nu înțeleg de ce în vacanță trebuie să ne înghesium. Nu înțeleg de ce, în vacanță, trebuie să stăm într-un club care are un program extins, asta a fost problema. Știți bine, cluburile în mod impropriu s-au numit terase, fiindcă terasele în sine sunt unități de alimentație publică, unde lumea mănâncă ceva, bea ceva, se stă la masă și apoi se pleacă. Pentru mine, dacă stau la masă până la 11, 12 noaptea, pentru mine nu este nicio problemă, situația este aceeași. Dacă discut de un club unde sunt sute de oameni înghesiuți într-un spațiu limitat, atunci am o problemă”, a explicat profesorul Rafila, la Digi 24.

„Grecia a interzis statul la bar. Erau zonele unde au constatat că se transmite boala. În Franța s-au luat măsuri similare, peste tot s-a întâmplat același lucru. Trebuie să găsim și soluția pentru restaurantele închise, fiindcă, dacă lumea stă la masă, lucrurile sunt sub control. Dar, pe de altă parte, este greu să vii cu o măsură suplimentară care poate crește riscul când deja ai un număr mare de cazuri zilnice”, a continuat expertul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel