Și Universitatea Sibiu intervine după interzicerea referirilor la identitatea de gen

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu susține, după ce Senatul a adoptat o modificare la Legea Educației care interzice orice referire în școli și universități la identitatea de gen, că libertățile de gândire și de exprimare sunt non-negociabile.

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu susține, după ce Senatul a adoptat o modificare la Legea Educației care interzice orice referire în școli și universități la identitatea de gen, că libertățile de gândire și de exprimare sunt non-negociabile.

„Ce este valid academic poate fi decis exclusiv în comunitatea de cercetare, în niciun caz de vreun actor politic. Pe acest principiu s-au construit, de aproape un mileniu încoace, toate marile universități ale lumii și pe acest principiu se construiește și Universitatea”, transmite instituția sibiană.

Cele două libertăți (de gândire și de exprimare) sunt non-negociabile, iar a decide prin vot politic că educația de gen nu poate constitui o disciplină academică de studiu, ba, mai mult, a criminaliza educația de gen și orice referire la identitatea de gen în școli și în universități reprezintă o intruziune majoră a politicului în mediul academic, arată Universitatea.

„În primul rând, ea discriminează și vulnerabilizează și mai mult categorii umane a căror existență zilnică e marcată adeseori de tensiune și de nesiguranță. În al doilea rând, o astfel de inițiativă invalidează diversitatea umanului – adică însăși rațiunea de a fi și obiectul de studiu ale tuturor științelor umaniste. În al treilea rând, ea periclitează și fragilizează întregi câmpuri disciplinare care analizează identitatea și reprezentările de gen, cu implicații perturbatoare în toate domeniile (de la limbi și literaturi până la sociologie, psihologie și medicină) și la toate nivelurile de studii (licență/masterat/doctorat). În al patrulea rând, dat fiind că acest gest periclitează aplicarea unor drepturi umane elementare, el pune sub semnul întrebării angajamentul României în toate tratatele europene și convențiile internaționale privind drepturilor omului la care țara noastră a aderat”, conform Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel