Sesiune parlamentară extraordinară. Raluca Turcan, reacție dură

Foto:ziuadecj.realitatea.net
Foto:ziuadecj.realitatea.net

Prim-vicepreședinta PNL, Raluca Turcan, afirmă că niciuna dintre prevederile constituționale nu este îndeplinită pentru a se întruni Parlamentul în sesiune extraordinară. 

”PSD anunţă că mâine `doreşte` o sesiune extraordinară. Doar că în baza art. 66 din Constituţia României, Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc în sesiuni extraordinare: la cererea preşedintelui României, a Biroului permanent al fiecărei Camere ori a cel puţin o treime din numărul deputaţilor sau senatorilor. Niciuna din prevederile constituţionale nu este îndeplinită. PSD - ALDE trebuie să înţeleagă că nu pot considera facultativă Constituţia României”, a declarat Raluca Turcan, pentru Agerpres. 

PNL va participa la şedinţa extraordinară a Legislativului dacă aceste cerinţe constituţionale sunt îndeplinite, afirmă ea.

Camera Deputaţilor şi Senatul au fost convocate pentru marţi în sesiune parlamentară extraordinară, a anunţat astăzi Călin Popescu-Tăriceanu.

[citeste si]

"Am să încep cu anunţul privitor la convocarea celor două Camere ale Parlamentului în sesiune extraordinară, ca urmare a faptului că Guvernul a adoptat o serie de ordonanţe de urgenţă în săptămâna care a trecut şi, aşa cum este prevederea constituţională, avem obligaţia ca în termen de maximum cinci zile să convocăm sesiunea extraordinară. Mâine (marţi - n.r.) la Senat, Biroul permanent este convocat pentru ora 14:00 şi plenul pentru ora 15,00, iar la Camera Deputaţilor - Biroul permanent la ora 11:00, plenul pentru ora 15:00, fiecare cu ordonanţele de urgenţă în care suntem primă Cameră sesizată”, a explicat președintele Senatului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel