Secția de Investigare a Magistraților, desființare. Chirieac: Niște petarde, este absurd

Raluca Turcan
Raluca Turcan

Bogdan Chirieac a analizat, luni, la Antena 3, ultima mutare politică a Partidului Național Liberal.

Bogdan Chirieac a declarat că ceea ce face acum Partidul Național Liberal, prin solicitarea desființării Secției de Investigare a Infracțiunilor Magistraților, este un deserviciu pentru Laura Codruța Kovesi. Analistul susține că electoratul liberal trebuie să aibă în continuare încredere în partidul lor, dar nu în actuala conducere.

"Electoratul PNL trebuie să aibă în continuare încredere în liberalism și în partidul lor, dar în niciun caz în actuala conducere care în fiecare zi mai urcă o treaptă către ridicolul absolut. Este singurul sfat logic care se poate da, din această prostie: să fie justiție, dar nu pentru doamna Kovesi. Brusc, gândiți-vă dacă PSD-ul, când a câștigat alegerile în 2016, venea și spunea: vrem să desființăm DNA-ul, că DNA-ul a fost în vremea doamnei Kovesi principalul instrument politic împotriva partidului nostru. Acum vine PNL și spune să se desființeze Secția de Investigare a Infracțiunilor Magistraților. Păi, cum? De unde? Brusc se desființează Parchetul ca să nu fie investigată doamna Kovesi? Acest gen de aberații să știți că nu îi fac un serviciu nici măcar doamnei Kovesi, nu știu cât știe domnul Orban lucrul ăsta, sau poate știe și de fapt vrea să îi facă rău drept răzbunare că i-a făcut dosar și i-a distrus viitorul politic și l-a adus în halul în care este acum, cine știe. Nu îi faci un serviciu cuiva în momentul în care secția începe să investigheze și spui să se desființeze secția", a declarat Bogdan Chirieac.

"Rămâne, pe perioada mandatului său, ca o pată neagră"

Analistul susține că ceea ce face acum PNL reprezintă a doua intervenție în justiție după cea a președintelui Klaus Iohannis. "Klaus Iohannis a indicat Secției de Magistrați să se miște repede. Este intervenție directă în justiție, regretabilă, fiindcă rămâne, pe perioada mandatului său, ca o pată neagră", a mai adăugat Bogdan Chirieac la Antena 3.

"Este absurd tot demersul"

Referitor la solicitarea făcută către Uniunea Europeană în care s-a cerut punct de vedere dacă trebuie sau nu să avem o astfel de secție care să investigheze abuzuri, Bogdan Chirieac susține că este un demers absurd. 

"Este absurd tot demersul. Nu se va desființa nici Secția de Investigare a Infracțiunilor Magistraților, nici DNA, nici DIICOT, că până la urmă, mergi pe o logică, ori le desființezi pe toate, ori le lași pe toate. Din punctul ăsta de vedere sunt doar niște petarde. Am și eu dezamăgirile mele, că domnul președinte Iohannis când a revocat-o pe doamna Kovesi am zis că avem o sută de mii de oameni în stradă. Acum când a început ancheta împotriva domniei sale, am văzut 10 oameni la parchet, mă rog, frumos, dar doar zece", a conchis analistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel