EXCLUSIV  Școli închise? Director ANM, informațiile momentului: ATENȚIE - video

Vreme
Vreme

Elena Mateescu, director general al ANM, într-un interviu acordat DCNews şi DCBusiness, a fost întrebată dacă, în perioada următoare, există riscul de a se închide școlile, ca urmare a schimbărilor în ceea ce privește vremea. 

„La acest moment, nu. În București traficul se desfășoară în condiții normale și, în perioada următoare, cel puțin pentru următoarea săptămână. La scara întregii țări, minime de -14, -15 grade, în depresiunile din estul Transilvaniei, până la cel mult -1 în zonele extracarpatice, mă refer în special în zona litoralului. La nivelul maximelor, chiar să devină pozitive, începând mai ales de joi. Dacă preponderent vor fi minimele negative în următoarele dimineți, începând de joi se va resimți o ușoară creștere a valorilor de temperaturi, dar care să aducă și cantități de precipitații, predominant sub formă de ploaie și lapoviță. Încălzirea ușoară comparativ cu ceea ce am înregistrat în ultima săptămână determină în special producerea acestor tipuri de precipitații”, a spus Elena Mateescu.

Atenție!

„Atenție, însă, la polei. Riscul scăderii temperaturilor în cursul serilor și dimineților, în condițiile în care avem pe parcursul zilei valori pozitive, determină condiții favorabile pentru producerea de polei. Deci o vreme care să nu determine, cel puțin în următoarea săptămână, închiderea școlilor. Astăzi (n.r. luni, 14 ianuarie) s-au deschis școlile, să nu se ajungă la o astfel de situație. Dar, cu siguranță, așa cum facem de fiecare dată, misiunea noastră este de a informa autoritățile și publicul privind evoluția condițiilor meteorologice. O vom face profesionist”, a precizat directorul general al ANM.

VEZI ȘI: Elena Mateescu, Director General al ANM, declaraţii explozive la DC News şi DC Business

VIDEO

VEZI ȘI: COD VIOLET. Director ANM: Trebuie luat în seamă - video



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel