Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  COD VIOLET. Director ANM: Trebuie luat în seamă - video

ANM, PROGNOZA METEO
ANM, PROGNOZA METEO

Elena Mateescu, Director General al ANM, într-un interviu acordat pentru DCNews şi DCBusiness, a explicat ce înseamnă CODUL VIOLET și ce urmează pentru România.

ANM, PROGNOZA METEO. În Europa a fost emis Cod Violet de vreme rea, după ce a nins mai bine de o săptămână şi se estimează că se va depune un metru de zăpadă. Elena Mateescu a explicat că, un astfel de cod, a mai fost emis în lunile de vară, „pentru precipitații abundente în 2017".

ANM, PROGNOZA METEO. „Până acum, pentru România, iarna s-a încadrat în limite normale. Dar, într-adevăr, în context european, mai ales pentru Europa centrală, situațiile de vreme severă sunt deja cunoscute. Codul Violet emis astăzi (n.r. luni, 14 ianuarie) pentru extremitatea sudică a Germaniei la graniță cu Austria este un nivel de alertă pe care fiecare serviciu meteorologic național îl poate emite în funcție de condițiile de vreme severă.

Codul Violet va însemna, în perioada următoare, ninsori care să determine depunerea unui strat de zăpadă între 70-100 cm, la altitudini de peste 1.000 metri și intensificări ale vântului mai mari de 87 km/h. Codul înseamnă vârful a ceea ce se poate întâmpla în următoare perioadă. Trebuie luat în seamă, fie la nivelul localnicilor, fie a celor care tranzitează, turiști care se află în zona respectivă", a spus Elena Mateescu.

ANM, PROGNOZA METEO. „Ne aflăm la mijlocul sezonului de iarnă 2018-2019. În România, este în vigoare informarea meteorologică până în data de 15 ianuarie. (...) Sigur că fenomenele sunt în dinamică și vorbim de o posibilitate a extinderii Codului Galben”, a precizat directorul general al ANM. 

VIDEO

VEZI ȘI:

Elena Mateescu, Director General al ANM, declaraţii explozive la DC News şi DC Business


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel