Scenariul Virgil Măgureanu: asemănări între diversiunile din 90 şi cele din 2012

protest
protest

Puterea a încercat pe toate canalele posibile să creeze impresia că protestele de la mitingul anti-Băsescu sunt colorate politic şi coordonate de huligani. Tactica este cea folosită şi în 1990, iar la baza diversiunilor se atunci au stat serviciile secrete. În acel moment, directorul SRI, era Virgil Măgureanu. Acesta este nimeni altul decât preşedintele Alianţei Naţionale, care în 2001 a fuzionat cu fostul PD. Diversiunea încercată de PDL astăzi seamănă izbitor cu ceea ce s-a întâmplat la protestele din 1990. Coincidenţele se ţin lanţ, iar în presă au apărut speculaţii că la incidentele din piaţa Universităţii ar fi mâna serviciilor secrete.

Unul dintre momentele memorabile ale protestelor din 1990 a fost incendierea autobuzului Jandarmeriei. Puterea de atunci acuza huliganii că doresc să dea foc oraşului. Puţin mai târziu se vehicula varianta că jandarmi şi-au incendiat propriul autobuz pentru a da vina pe manifestanţi. Astăzi, în 2012, o maşină a luat foc în piaţa Universităţii, iar în piaţa Unirii au fost incendiate panouri publicitare şi mobilier stradal. Din nou Puterea acuză manifestanţii că distrug oraşul.

În 1990 se spunea că protestele au fost organizate de "agenturile străine". Astăzi PDL acuză Opoziţia că ar sta la baza protestelor din piaţa Universităţii.

Protestele din 1990 au fost orchestrate de Marian Munteanu, colaborator al serviciilor secrete şi implicat în vânzarea de arme. În anul 2012, Theodor Mărieş a ieşit în piaţa Universităţii pentru a-i coordona pe manifestanţi. Deja au apărut voci care susţin că Mărieş a fost trimis de PDL pentru a boicota protestul USL din piaţa Universităţii.

Virgil Măgureanu, "păpuşarul" lui Băsescu

La data de 26 martie 1990, prin Decretul nr. 181, Virgil Măgureanu a fost numit în funcția de director al Serviciului Român de Informații, îndeplinind această funcție până la 25 aprilie 1997. În iunie 2001, Alianța Națională a fuzionat cu Partidul Democrat, cu care se afla în tratative din ianuarie. La acel moment, președintele Alianței Naționale era Virgil Măgureanu.

Asemînările dintre momentul 90 şi cele de astăzi sunt frapante, iar demonstraţia actuală încă nu a ajuns la final. PDL a încercat până în acest moment foarte multe metode pentru a discredita mişcarea anti-Băsescu, iar în acest moment pare să apeleze la tactica de a-i lăsa pe oameni să protesteze în speranţa că se vor sătura vâzând că nu se întâmplă nimic, dar în oraşele din toată ţara ies din ce în ce mai mulţi oameni.

Citeşte şi:

Emil Boc manipulează: anticipatele se pot organiza în două luni

Blocaj de comunicare la președinție. Scrie-i discursul lui Băsescu pentru 1000 de euro!

STRATEGIE: Şefii au ordonat jandarmilor să nu-şi pună căştile pentru a fi loviţi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel