Scandalul Huawei: Marea Britanie este atentă la ce spun Statele Unite

Marea Britanie acordă o atenţie deosebită la ceea ce spun Statele Unite cu privire la riscurile de utilizare a dispozitivelor Huawei în reţeaua 5G şi nu doreşte să fie prea dependentă de o terţă ţară pentru anumite tehnologii, a declarat luni secretarul de externe Jeremy Hunt, citat de Reuters. 

'Suntem foarte atenţi la tot ce spun Statele Unite cu privire la aceste chestiuni', a afirmat Hunt pentru radioul BBC. 'Cu siguranţă vom asculta atent tot ceea ce spun ei', a insistat el. Administraţia Trump, care a sancţionat compania Huawei şi a încercat să o blocheze să cumpere bunuri americane, le-a spus aliaţilor să nu-i folosească tehnologia şi echipamentele 5G din cauza temerilor că acestea ar permite Chinei să spioneze comunicaţiile şi datele sensibile.

'Nu am luat decizia finală, dar am spus de asemenea clar că luăm în considerare atât problemele tehnice - cum să ne asigurăm că nu există un +backdoor+ pentru ca o terţă ţară să poată folosi 5G pentru a ne spiona - dar şi problemele strategice care să asigure că nu suntem dependenţi tehnologic de o terţă ţară pentru o tehnologie absolut vitală', a adăugat Hunt, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel