SCANDALOS. Mai mulți medici de la Spitalul de Arși nu pot profesa

Caz halucinant la Spitalul de Arși din Capitală, acolo unde sunt spitalizați o parte dintre răniții în urma tragediei de la Club Colectiv.

În urma scandalului de anul trecut de la Spitalul de Arși,  instanța a dispus controlul judiciar pentru un șase  reputați medici plasticieni, aceștia neputând să mai  profeseze într-o unitate spitalicească de stat.

Decizia instanței este scandaloasă în acest moment, unde peste o sută de răniți cu arsuri grave sunt internați la diferite spitale din Capitală. Lipsa de medici specializați în chirurgie plastică este simțită în acest moment, când cei existenți fac gărzi permanente iar starea de oboseală  se resimte.

În condițiile în care specialiștii noștri nu au voie să intre în spitalele de stat, din străinătate și-au exprimat dorința de a veni medici pentru a fi alături de pacienții aflați în stare gravă.

Interpelat despre această situația la  RTV, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a fost luat prin surprindere. Totuși, acesta a declarat că "medicii de la Spitalul de Arși fac tot ce este posibil, beneficiază de sprijin și în momentul de față se descurcă. Problema de chirurgie încă nu s-a pus la Spitalul de Arși. Deocamdată este vorba de terapie intensivă, este vorba de stabilizarea pacientului. Sunt convins că pe măsură ce colegii de acolo vor avea nevoie de ajutor suplimentar, fiți sigur că vom face orice cerere și orice este nevoie", a  declarat Bănicioiu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel