Scandal violent la Iași, izbucnit de la fierul vechi. Doi bărbați, condamnați

Imagine de Ichigo121212 de la Pixabay
Imagine de Ichigo121212 de la Pixabay

Doi bărbați au fost condamnați de magistrații de la Tribunalul Iași, după un scandal violent izbucnit de la fierul vechi colectat. 

Două familii din Iași și-au împărțit zeci de pumni și pari, într-un scandalul pornit de la colectarea fierului vechi. Recent, în acest caz, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași i-au condamnat pe Ovidiu M. (53 de ani) și pe Constantin Abel M. (24 de ani) la câte 6 ani de închisoare, ei fiind acuzați de tentativă de omor, scrie BZI.

De asemenea, cei doi au fost obligați să-i plătească victimei, în solidar, suma de 30.000 de lei, cu titlu de daune morale. 

Instanța admite în parte acțiunea exercitată de către partea civilă Florin R.B., sens în care îi obligă pe inculpații Ovidiu M. și Constantin Abel M. la plata, în solidar, către partea civilă Florin R.B. a sumei de 30.000 de lei, cu titlu de daune morale. Respinge, ca nefondate, celelalte pretenții formulate de către partea civilă. Dispune restituirea către inculpații Ovidiu M. și Constantin Abel M. a următoarelor bunuri: pari descoperiți în prima și a doua cameră a locuinței lor, respectiv lângă locuință, o sabie, două topoare și două spray-uri iritante lacrimogene”, au precizat magistrații ieșeni.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată.

Procesul a început în 2019

Procesul ieșenilor Ovidiu și Constantin Abel M. a început pe 27 noiembrie 2019. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași i-au trimis în judecată sub acuzația de tentativă de omor. Asta, după ce indivizii au fost reținuți și, mai apoi, arestați preventiv de pe 7 noiembrie 2019, până pe 16 decembrie 2020.

Pe data de 29 octombrie 2019, pe fondul unor conflicte preexistente între două familii din comuna Voinești, în timp ce se afla în localitatea Tomești, în vecinătatea unui centru de colectare a fierului vechi, victima a fost acostată de inculpați, care i-au aplicat peste corp și cap, fiecare, multiple lovituri cu pumnii, picioarele și cu un par având o lungime de circa doi metri. Asta, în pofida intervenției verbale a unor martori oculari. De asemenea, pe durata agresiunilor, unul dintre inculpați a folosit și un spray iritant asupra persoanei vătămate”, a menționat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Sursă: BZI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel