Scandal în Cultură. Examenul pentru alegerea unui nou director la Muzeul Țăranului Român, suspendat

După neumulțumirile de la Opera Națională București, scandaul în Cultură continuă.

Mai mulţi angajaţi acuză probleme de management şi nu sunt de acord cu intenţia ministrului Corina Şuteu de a relua examenul pentru alegerea unui nou director. Recentul examen i-a dat câştig de cauză lui Vintilă Mihăilescu, potrivit B1.ro

Totodată, mandatul lui Virgil Niţulescu la conducerea muzeului a expirat recent, iar, în aceste condiţii, a fost organizat un examen. Concursul a fost câştigat de Vintilă Mihăilescu, însă ministrul Culturii, Corina Şuteu, a anunţat reluarea demersurilor de ocupare a acestui post.

Mai mult, mai mulţi cercetători ai muzeului i-au trimis un memoriu ministrului Culturii în care semnalează o serie de greşeli pe care le-ar fi comis fostul director Virgil Niţulescu.

„În ultimii doi ani, ca urmare a unei serii de nereguli şi derapaje instituţionale, am solicitat conducerii instituţiei, domnului manager Virgil Ştefan Niţulescu, prin înaintarea unui număr de două memorii să ia act că prin deciziile puse în practică, a transformat Consiliul de Administraţie al MNŢR dintr-un organism deliberativ într-unul consultativ”, se arată în Memoriu.

De asemenea, autorii Memoriului susţin că, în urma controlului Curţii de Conturi, au fost constatate deficienţe în manageriatul muzeului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel