Satu Mare: A fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate al noii clădiri a Spitalului Judeţean

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Ioan Rus, a semnat, marţi, contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate al unui nou corp de clădire a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), care va avea şase etaje şi heliport, informează instituţia printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, firma câştigătoare este din Timişoara şi are la dispoziţie 45 de zile pentru realizarea studiului de fezabilitate.

Proiectul prevede construirea unui corp de clădire nou, legat de clădirea principală actuală a spitalului, realizată în anii 1970.

"Corpul nou de clădire din incinta SJU Satu Mare este prevăzut cu o suprafaţă construită la sol de aproximativ 1.320 metri pătraţi, cu regim de înălţime subsol, parter, 6 etaje şi un etaj tehnologic cu heliport, cu o suprafaţă desfăşurată totală a construcţiei de aproximativ 10.500 metri pătraţi. În urma implementării proiectului se doreşte asigurarea unor spaţii şi condiţii adecvate şi conforme cerinţelor specifice actuale pentru blocul operator şi secţia ATI, inclusiv funcţionalităţile adiacente acestora (sterilizare etc.), mutarea secţiilor chirurgicale (Neurologie, Interne, Oftalmologie) din Spitalul Vechi în locaţia principală a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, asigurarea unei locaţii adecvate şi sustenabile pentru heliportul din incinta spitalului, peste nivelul superior al noii aripi de clădire", precizează sursa citată.

Finanţarea este asigurată prin proiectul regional "ROcHUs - Care for health in Satu Mare and Szabolcs-Szatmar-Bereg counties", implementat prin Programul Interreg V-A România-Ungaria. 85% din cheltuielile eligibile sunt suportate de Uniunea Europeană, la care se adaugă o cofinanţare naţională în proporţie de 13% din cheltuielile eligibile, iar contribuţia proprie a Consiliului Judeţean este de 2%. Bugetul total al acestei investiţii este de 13.900.000 Euro, inclusiv TVA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel