Salvaţi Copiii, apel către companiile din România

Organizaţia Salvaţi Copiii lansează un apel către companiile din România de a direcţiona 20% din impozitul pe profit pentru dotarea cu echipamente a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi.

'Până acum, datorită investiţiilor făcute de Salvaţi Copiii România, în valoare de 8.700.000 lei, 24.000 de nou-născuţi au primit o şansă la viaţă, pentru că au primit asistenţă medicală adecvată', se arată într-un comunicat al organizaţiei.

Organizaţia a adăugat că efortul său de a spijini maternităţile este unul consistent, iar progresul a fost unul vizibil, astfel că în şase ani rata mortalităţii infantile a scăzut, chiar dacă a rămas în continuare una care plasează România pe primul loc din Uniunea Europeană.

În 2010, la startul programului Salvaţi Copiii de reducere a mortalităţii infantile, România înregistra o rată a mortalităţii infantile de 9,8 la mia de copii născuţi vii. În cinci ani, ţara noastră a coborât până la o rată de 8 la mia de nou-născuţi vii.

'Acest progres se datorează şi felului în care companiile înţeleg responsabilitatea socială, iar instrumentul redirecţionării celor 20 de procente din venit către programe sociale le este la îndemână. O companie poate, la propriu, să salveze viaţa unor copii născuţi prematur doar făcând acest gest, care nu necesită efort, ci solidaritate şi conştientizare', spune preşedintele executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu, citată în comunicat. Dacă, în 2012, 125 de companii au redirecţionat 20% din impozitul pe profit către cauzele sociale ale Organizaţiei Salvaţi Copiii România, suma totală fiind de 106.800 de euro, anul trecut numărul companiilor a crescut la 246, fondurile astfel colectate însumând 317.335 de euro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel