Salată de andive rețetă. Nutriționist: Vă dau eu secretul reușitei

Rodica Mitu / 07 noi 2019 / 08:12 Salveaza PDF Comentarii

„Andivele sunt legumele ideale în cura de slăbire”, susține medicul nutriționist Mihaela Bilic.

„Salată de andive, Sigur le cunoașteți si sigur veti spune: "sunt amareeee"! Vă dau eu secretul reușitei: muștarul. Muștarul taie amarul... și unde mai pui că și rimează.

Cu ajutorul unui sos facut fără strop de ulei, doar din muștar, oțet balsamic si puțină apă, veți reuși să vă împrieteniți cu andivele. Pentru că merită. Andiva face parte din aceeași familie cu salata verde și amândouă un ingredient secret: latexul. Rolul lui e de a calma sistemul nervos și de a mări senzația de sațietate.

Andivele sunt foarte sărace în calorii (15cal/100g), au proprietăți diuretice și laxative, efect antiinflamator și detox, ceea ce le face legumele ideale în cura de slăbire”, a scris nutriționistul Mihaela Bilic pe contul de Instagram, adăugând ulterior: „Tot andivele sunt bogate în fibre, mai ales fibre solubile cu rol în scăderea colesterolului din sînge și menținerea glicemiei (indice glicemic foarte mic). Pot fi consumate proaspete sub formă de salată dar și gratinate la cuptor, cu brânză sau jambon”.

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25