Sălaj. Poliţişti atacaţi cu bâte şi pietre

Scandal de proporţii, duminică seara, în localitate Nușfalău din  Sălaj. Doi poliţişti chemaţi să oprească o încăierare au fost atacaţi cu bâte și pietre. Agenţii au fost nevoiți să tragă mai multe focuri de avertisment.

Doi poliţişti din cadrul Secției Rurale Nușfalău-IPJ Sălaj care au fost solicitați să intervină pentru aplanarea unui scandal ce a avut loc între 3 persoane.

Ajunși la fața locului, polițiștii au identificat doi bărbați, de 29, respectiv 47 de ani. Aceștia se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Când au observat polițiștii, unul dintre ei a intenționat să-i lovească cu un par, însă aceștia au folosit spray-ul iritant lacrimogen, moment în care la scandal au venit și alte persoane, care au amenințat polițiștii și au aruncat cu pietre înspre ei și înspre autospecial, conform Salajeanul.ro.

"La sosirea polițiștilor, la fața locului s-au strâns peste 50 de persoane înarmate cu bâte care i-au amenințat pe colegii noștri că dacă vor interveni îi vor bate și le vor distruge autospeciala din dotare.

Pentru a calma spiritele cei doi polițiști au fost nevoiți să traga 8 focuri de avertisment, aspect care nu i-a intimidat pe cetățenii cu drepturi care s-au considerat "abuzați" și au aruncat cu pietre spărgând parbrizul autospecialei și provocând mai multe avarii elementelor de caroserie", au precizat reprezentanţii sindicatului Europol, potrivit romaniatv.net.

În sprijinul polițiștilor au venit luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și jandarmi. Şapte persoane au fost conduse la audieri. În urma intervenției nicio persoană nu a fost rănită.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunile de tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere, fiind informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei.

Față de bărbatul de 47de ani, procurorul a dispus reținerea pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracțiunii de ultraj.

Reprezentanţii sindicatului Europol îi cer ministrului de Interne să ia măsuri urgente.

"Așadar, domnule ministru, nu este de ajuns să fim cu legea și cu ochii pe acești rău-făcători, întrucât pe zi ce trece, e tot mai limpede că pachetul legislativ privind autoritatea polițiștilor trebuie reformat în mod radical pentru a nu mai fi nevoiți să ne plângem eroii!", au menţionat sindicaliştii Europol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel