S-au călcat în picioare pentru agheasmă, la Năvodari. Poliția a intervenit

Zeci de oameni s-au strâns la Biserica Buna Vestire din Năvodari, jud. Constanța, pentru a lua agheasmă.

Zeci de oameni s-au strâns la Biserica Buna Vestire din Năvodari, jud. Constanța, pentru a lua agheasmă de la preotul Salomia Andrei, transmite focuspress.ro.

„Prezența oamenilor pe spațiul public nu e de competența noastră. Ordonanța spune clar, slujbă fără credincioși în Biserică. În afara ei, pe spațiul public, nu mai e competența noastră. Dar înțelegem dorința credincioșilor de a beneficia de roadele slujbelor bisericești, după finalul slujbei. Probabil au venit să ia apă sfințită după finalul slujbei", a transmis reprezentantul Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu.

Răspunsul autorităților

„Într-adevăr, am avut o sesizare prin apel 112, în jurul orei 11:30, cu privire la faptul că în zona bisericii ar fi o mulțime de persoane. Colegii mei au ajuns la fața locului în câteva minute și au dispersat mulțimea. Nu au fost probleme în acest sens, oamenii au înțeles că încalcă prevederile O.M. și s-au conformat.

A fost identificată și persoana care oficia acea slujbă, preotul, este vorba despre un bărbat de 52 de ani care a fost sancționat cu amendă de 2.000 de lei pentru că nu a respectat O.M. nr. 3", a spus purtătorul de cuvânt IPJ Constanța, Andreea Iliescu, pentru Antena 3.

„Doar preotul a fost sancționat contravențional, colegii mei au considerat că este mai important să disperseze mulțimea, tocmai pentru măsurile de siguranță. Însă, în același timp, tot în cursul zilei de astăzi, conducerea IPJ Constanța a dispus efectuarea de efectuări la Poliția Năvodari pentru a se stabili modul în care au fost amplasate echipajele de forțe de ordine, pentru ziua în curs", a continuat purtătorul IPJ Constanța.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel