Rusia confirmă operaţiunea SUA în Siria, dar nu şi moartea lui Al-Baghdadi

Kremlinul a confirmat luni că trupele ruse au observat avioane americane în zona unde SUA susţin că a fost ucis liderul grupării jihadiste Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, contrazicând practic Ministerul rus al Apărării care cu o zi în urmă afirmase că nu a fost observat niciun avion american în sectorul respectiv, potrivit dpa, Interfax şi RIA Novosti.

'Militarii noştri au văzut într-adevăr avioane americane şi drone în zonă, care ar fi putut să acţioneze acolo', a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, adăugând că, dacă într-adevăr această informaţie despre lichidarea lui Abu Bakr al-Baghdadi se confirmă, atunci în general se poate vorbi despre o 'contribuţie serioasă a preşedintelui SUA (Donald Trump) în lupta împotriva terorismului internaţional', scrie Agerpres.

Ministerului rus al Apărării ceruse anterior ca SUA să prezinte probe privind anihilarea liderului Statului Islamic, susţinând că nu dispune de o informaţie veridică despre desfăşurarea operaţiunii privind eliminarea (pentru a câta oară?!) a lui Abu Bakr al-Baghdadi, conform RIA Novosti.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat duminică eliminarea liderului Statului Islamic în cursul unei operaţiuni militare a SUA în nord-vestul Siriei.

Nu a murit ca un erou, a murit ca un laş, a spus el, adăugând că liderul islamist şi-a detonat vesta cu explozibili pe care o avea asupra sa în timp ce se refugiase într-un tunel cu trei dintre copiii săi, care au murit împreună cu el, a adăugat preşedintele american. 'Capturarea sau uciderea lui Al-Baghdadi a fost prioritatea absolută a administraţiei mele', a afirmat Donald Trump, potrivit AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel