Rusia a lansat un ATAC cibernetic asupra parlamentului. Iată unde se întâmplă

O țară a acuzat Rusia de un atac cibernetic asupra sistemului de e-mail al parlamentului. Evenimentul ar fi avut loc în luna august..

Norvegia a acuzat Rusia de un atac cibernetic asupra sistemului de e-mail al parlamentului norvegian desfășurat în august, relatează BBC. Ministrul de externe, Ine Eriksen Soreide, a numit acest lucru un incident grav care afectează „cea mai importantă instituție democratică” a țării.

„Pe baza informațiilor disponibile guvernului, credem că Rusia a stat în spatele acestei activități”, a spus ea, fără a oferi dovezi. Moscova a respins afirmația, numind-o „provocare serioasă și voită”.

Soreide a declarat într-un comunicat că serviciile de securitate și informații din Norvegia cooperează îndeaproape pentru a trata această problemă. Ca răspuns, ambasada Rusiei la Oslo a respins anunțul „inacceptabil”, spunând că nu au fost prezentate dovezi. „Milioane de atacuri cibernetice sunt comise anual din străinătate împotriva resurselor de internet ale statului rus … dar acest lucru nu ne dă dreptul să acuzăm fără discriminare autoritățile țărilor de posibila lor origine”, a adăugat ambasada.

Relațiile cu Rusia devin tot mai tensionate

În septembrie, conturile de e-mail aparținând mai multor oficiali au fost compromise în timpul unui atac cibernetic, iar unele informații au fost descărcate, au anunțat autoritățile norvegiene. Dar amploarea completă a daunelor cauzate de atac nu a fost făcută publică, potrivit Mediafax. Afirmația Norvegiei vine într-o perioadă de relații tot mai tensionate cu Rusia. Ambele țări au o frontieră arctică, iar Norvegia este membră a NATO.

În august, Norvegia a expulzat un diplomat rus, suspectat de spionaj. Rusia a ripostat prin expulzarea unui diplomat norvegian câteva zile mai târziu, conform Descopera.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel