Criza refugiaților îi obligă pe nemți să caute mână de lucru în România

Autoritățile din Germania apelează la firme din România pentru a construi locuințe pentru noul val refugiați. Multe societăți de construcție s-au arătat dispuse să înceapă lucrările, cu condiția, însă, ca muncitorii să fie plătiți la fel ca nemții.

Oficialii din Kassel, oraș înfrățit cu Bistrița, caută firme care să repare fabrici și locuinte părăsite în care să stea miile de refugiați sosiți din Orientul Mijlociu, potrivit stirileprotv.ro.

În Kassel ajung 100 de străini săptămânal, iar din cauza condițiilor grele de trai, au apărut deseori tensiuni nu doar între ei, ci și cu localnici, provocând haos în micul orășel german.

"Din partea dânșilor a apărut această solicitare, pentru că la ce flux de migranți au, deja capacitatea de a executa astfel de lucrări din partea firmelor locale ajunge setul de sus. Firmele românești vor trebui să țină seama de prețul minim al forței de muncă pe piața germană pentru a fi competitivi pe piață", a declarat Eugenia Pop, șef departament Camera de Comerț Bistrița-Năsăud.

"Dacă pe plan financiar s-ar negocia bine, am merge. Noi am fost în Spania și erau plătiți, un angajat, salarul minim era de 1200 de euro și putea să ajungă până la 3-4000 de euro pe lună. Dacă s-ar oferi condiții bune de muncă, să ne convină să ne acoperim o chirie la angajați, să fie și ei motivați să lucreze, am putea să mergem", a spus și Niculae Găvan, administrator firmă de construcții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel