România liberală - Moțiunea prin care Cîţu candidează. Textul complet, AICI

Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro

„România liberală”, moțiunea lui Florin Cîțu pentru președinția PNL a fost publicată.

Proiectul „România liberală”, moțiunea prin care Florin Cîțu candidează la președinția Partidului Național Libera, poate fi accesat AICI.

„SUNTEM PARTIDUL DE LA CARE SE AȘTEAPTĂ să ducă înainte societatea românească, în scopul recuperării decalajelor față de statele dezvoltate și menținerii în categoria țărilor prospere. Tocmai de asta PNL este partidul care NU poate privi spre viitor fără o viziune coerentă de valorificare a potențialului național. Descătușarea acestui potențial revine PNL, așa cum a mai făcut-o în istoria sa, având pe agendă dezvoltarea și modernizarea țării.“, se arată în textul moțiunii.

Alegeri Congres PNL: Scenariu despre soarta lui Orban. Chirieac: Va fi zdrobitor

Analistul politic Bogdan Chirieac este de părere că 'Orban fie nu va strânge 10 filiale care să-i susțină moțiunea, programul pentru funcția de președinte PNL, sau dacă ajunge acolo, va fi zdrobitor. Ca-n Afganistan.' 

'Nu este că nu are șanse mari, nu are nicio șansă.', a punctat Bogdan Chirieac, referindu-se la șansa lui Ludovic Orban. 

'Orice ar apărea despre Florin Cîțu, el va rămâne candidatul, viitorul președinte PNL și premierul României'

Orban nu înțelege că a ieșit demult din această cursă, crede analistul politic. În cazul lui Florin Cîțu, despre care spune că are 'o aroganță și o determinare dincolo de orice limite', Bogdan Chirieac a afirmat că, orice ar apărea, tot el va rămâne 'viitorul președinte PNL și premierul României.'

'Problema cu Ludovic Orban este că domnia sa, altminteri politician cu multă experiență, nu înțelege că este demult ieșit din această cursă. Sigur că se anunță săptămâna asta alte lebede negre pentru Florin Cîțu... Poate să apară orice! Nimeni nu oferă nicio explicație. Cîțu are o aroganță și o determinare dincolo de orice limite. Orice ar apărea despre Florin Cîțu, el va rămâne candidatul, viitorul președinte PNL și premierul României.', a spus Bogdan Chirieac la Antena3.

'Singura problemă, dacă din funcția de premier va putea face remanieri, să ia măsuri... Altminteri, dânsul este ciuruit politic! Este sită! Stă la Palatul Victoria având în spate mâna nevăzută a președintelui Iohannis. În rest, să facă lucruri acolo, să remanieze Guvernul, să ia măsuri dure privind reducerea de cheltuieli sau alte lucruri de genul ăsta... exclus! Vă dați seama ce val are USR!', a adăugat Chirieac.

Rămânând în sfera USR, Bogdan Chirieac a afirmat că: 'Sloganul a fost *Fără penalii lor în funcții publice* sau *Cu penalii noștri în funcții publice.* Am văzut că pe rețelele de socializare, din rapoarte, din ceea ce se face, electoratul USR-ului nu este foarte supărat... Unii sunt mai vocali. Problema era *Dați jos PSD-ul cu orice preț!* Și PSD-ul s-a lăsat dat jos.' (citește continuarea AICI)

PNL Bihor a votat moțiunea lui Orban la Congres. Dancă: Felicitări, Ilie Bolojan!

PNL Bihor, filială care se identifică cu liderul Ilie Bolojan, era una din filialele PNL care nu se pronunțase. Anunțul a fost făcut de Ionel Dancă, pe pagina personală de Facebook.

Potrivit sursei citate, moțiunea lui Orban intitulată „Forța Dreptei” a fost votată cu 73 de voturi din cele 75 exprimate.

„PNL Bihor a votat Forta Dreptei! Colegiul Director Judetean Bihor a aprobat astăzi moțiunea prezentată de președintele PNL Ludovic Orban. Moțiunea „PNL - Forța Dreptei” a obținut 73 de voturi pentru din 75 de voturi exprimate. Felicitări, pentru determinare și consecvență, președintelui Ilie Bolojan și colegilor din PNL Bihor!”, a transmis Dancă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel