România, candidată pentru Europenele de handbal feminin din decembrie

handbal feminin
handbal feminin

Cristian Gaţu, președintele FR de Handbal,  a declarat, marţi, că România şi-a depus candidatura pentru organizarea turneului final al CE feminin din luna decembrie, după ce Olanda a anunţat că renunţă.

 "De câteva minute am trimis scrisoarea de intenţie, azi era termenul limită şi am trimis spre EHF scrisoarea. Le-am scris că am mare încredere în capacitatea României de a organiza acest turneu final, după cel din anul 2000. Am discutat cu premierul Victor Ponta, cu Carmen Tocală de la ANST, toată lumea a văzut pozitiv intenţia noastră. Astfel că, am anunţat patru locaţii principale, adică Bucureşti, Piatra Neamţ şi Craiova, cu săli de câte 5000 de locuri, plus Cluj, cu 7500 de locuri. Ştiu că acolo sunt nişte probleme cu noua sală aflată în construcţie, dar cred că dacă am primi dreptul de organizare, ar fi şanse să se rezolve şi asta în timp util. Am mai trecut oraşe de rezervă Râmnicu Vâlcea, Oradea şi Bacău. Am discutat la Primării, toată lumea este încântată de această posibilitate. Ştiu că mai multe ţări vor să orgnizeze, am auzit şi de Ungaria astăzi, dar noi trebuie să ne apărăm şansa noastră. Se vor face inspecţii şi se va lua o decizie cât mai rapidă, pentru că timpul e foarte scurt", a declarat Cristian Gaţu, pentru Mediafax.

 În urma anunţului de luni al Olandei, conform căruia renunţă la organizarea turneului final al CE feminin din 2012, mai multe naţiuni s-au arătat interesate de preluarea competiţiei.

 EHF a precizat că poată deja discuţii pozitive în privinţa relocării turneului final. Primele informaţii în privinţa următoarei gazde a competiţiei din decembrie au apărat în cursul zilei de marţi, în care presa europeană a înaintat mai multe variante. Una dintre ele este candidatura Macedoniei, a doua cea comună a Serbiei cu Muntenegru, iar ultima apărută, conform portalului danez handbold.dk, este a "trio-ului" Danemarca-Norvegia-Suedia. Antrenorul naţionalei daneze Jan Pytlick şi-a exprimat dorinţa în acest sens încă de luni seara, după aflarea veştii că Olanda a renunţat.

 Cele 14 echipe calificate din preliminarii sunt: Germania şi Ungaria (grupa 1), România şi Serbia (2), Muntenegru şi Rusia (3), Franţa şi Macedonia (4), Suedia şi Cehia (5), Croaţia şi Danemarca (6), Ucraina şi Spania (7). Acestora li se alătură Norvegia, calificată direct în calitate de deţinătoare a trofeului, iar a 16-a participantă va fi echipa viitoarei ţări gazdă a turneului final.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel