ONU: Rezerva mondială de mâncare, amenințată de pandemie

Perturbările provocate de pandemia Covid-19 sunt provocări uriașe pentru rezerva mondială de mâncare.

Perturbările provocate de pandemia Covid-19 sunt provocări uriașe pentru rezerva mondială de mâncare, conform CNN.

„Rafturile din supermarketuri pot fi aprovizionate pentru moment", a transmis Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO), într-un raport de luna trecută. „Însă, o criză pandemică prelungită ar putea pune presiune pe lanțurile alimentare, o rețea complexă a interacțiunilor incluzând fermierii, uzinele de procesare, livrarea, retailerii și multe altele".

Problema nu este încă prezentă, dar pericolul este ridicat

Cu toate acestea, problema nu este lipsa mâncării, deocamdată. În schimb, problema este răspunsul drastic mondial, care include restricții dure. Frontierele închise, restricțiile de circulație și perturbările din livrări și industria aviației au îngreunat producția și distribuirea de bunuri pe plan internațional. Din această cauză, unele țări care au doar câteva resurse alternative de mâncare sunt într-un mare risc.

Liniile aeriene au anulat mii de zboruri, iar porturile s-au închis, condamnând containerele de mâncare, medicamente și alte produse la staționarea pe piste și în locațiile de stocare.

Toată lumea cere acțiuni imediate

Instabilitatea instaurată la nivel mondial va afecta cel mai mult cetățenii săraci, a anunțat ONU, luna trecută. Chiar și companiile și organizațiile private au cerut acțiuni imediate pentru a rezolva catastrofa alimentară care amenință lumea.

„Guvernele, afacerile, agențiile internaționale și societatea civilă trebuie să acționeze urgent și coordonat pentru a nu permite pandemiei Covid-19 să se transforme într-o criză alimentară și umanitară", au transmis liderilor lumii, într-o scrisoare deschisă, cercetătorii, politicienii și companiile precum Nestle și Unilever.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel