Restricții de Paștele Ortodox. ÎPS Teodosie: Absurdități pe care nu le putem înghiți. Poporul este sclav unor ordine

Foto: Facebook / Arhiepiscopia Tomisului
Foto: Facebook / Arhiepiscopia Tomisului

ÎPS Teodosie s-a arătat revoltat cu privire la restricțiile pe care le pregătesc autoritățile pentru noaptea de Înviere și a declarat că la Constanța nu vor fi respectate. 

Pe 13 aprilie va avea loc o întâlnire la Palatul Victoria între Biserică și reprezentanții Executivului pentru a stabili regulile Paștelui Ortodox, a anunțat Antena 3. Până în prezent autoritățile au discutat doar de impunerea unei restricții de circulație după ora 02:00, pentru ca oamenii să poată participa la slujba de Înviere. 

ÎPS Teodosie a susținut în direct la Antena 3 că nu este de acord cu deciziile autorităților. 

”Eu m-am exprimat fără să fiu consultat. Nu se poate până la ora 02:00. Slujbele noastre sunt lungi, noi trebuie să le ținem așa cum sunt ele întocmite și nici nu înțelegem orele în care virusul este mai puternic sau este mai slab. Sunt niște absurdități pe care nu le putem înghiți. Sunt și acestea niște metode de înjosire, de sclavagism. Poporul este sclav unor ordine care nu au nicio logică și nicio utilitate. Care e utilitatea? Să se înghesuie oamenii în ore puține, în loc să vină pe rând? Nicio logică. Se contrazice orice logică. De aceea trebuie să apelăm la toată opinia publică să intrăm într-o normalitate. Nu e nimeni mai mare decât Dumnezeu. Vine Sfânt Lumină. Noi sfidăm Lumina care vine din cer? Ce înseamnă asta? Nu se tem? Cine nu se teme va avea motive să se teamă de Dumnezeu. Dumnezeu nu se lasă învins. Nu este nimeni deasupra lui Dumnezeu, chiar dacă unii se declară fără Dumnezeu. Că nu vor ei. Dacă nu vor ei, Dumnezeu tot există. Este realitatea cea mai puternică, cea mai obiectivă, realitatea de la originea lumii și care coordonează viața și sfârșitul și toate cele ce vor urma”, a declarat ÎPS Teodosie. 

ÎPS Teodosie a mai precizat în cadrul intervenției televizate că nu vor fi respectate restricțiile pentru ca slujba de Înviere să poată fi oficiată conform tradiției. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel