Republica Moldova anunță primul caz de "FLURONA"

Republica Moldova anunță primul caz de "FLURONA" / Foto: Pixabay, de Darko Stojanovic
Republica Moldova anunță primul caz de "FLURONA" / Foto: Pixabay, de Darko Stojanovic

Republica Moldova anunță că a depistat primul caz de "Flurona".

Republica Moldova a identificat primul caz de "Flurona", infectare cu gripă și coronavirus, în același timp. Pacientul este un copil, în vârstă de 5 ani, scrie Jurnal.md.

Anunțul a fost făcut de directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Jelamschi, în cadrul conferinței de presă săptămânale la care este prezentată situația epidemiologică privind COVID-19 și procesul de vaccinare în Republica Moldova.

„Marți a fost depistat un caz de confirmare la COVID-19 și gripă de tip A, la un copil de 5 ani. Starea copilului este satisfăcătoare, primește tratament la domiciliu, spre însănătoșire. Nu au fost oarecare probleme grave de sănătate. Ambele probe au fost confirmate la același copil, și gripă, și covid”, a declarat șeful ANSP.

Primul caz de "Flurona" în lume

Amintim că Israelul a raportat oficial primul caz din lume de "Flurona" din lume. O femeie internată la spital a fost diagnosticată cu coronavirus și gripă în același timp. Cazul a fost depistat după ce tânăra, care este însărcinată și nevaccinată, a fost examinată la Spitalul Beilinson din Petach Tikva unde a prezentat simptome ușoare. Potrivit rapoartelor locale, medicii au găsit urme atât de Covid-19, cât și de agenți patogeni gripali în organismul pacientei.


Ministerul Sănătății din Israel studiază rezultatele pentru a determina dacă combinația celor două infecții poate provoca boli mai grave.

„A fost diagnosticată cu gripă și coronavirus de îndată ce a sosit. Ambele teste au ieșit pozitive, chiar și după ce am verificat din nou. Boala este aproximativ aceeași: transmiterea este virală și provoacă dificultăți de respirație, deoarece ambele atacă tractul respirator superior," a declarat profesorul Arnon Vizhnitser, directorul Departamentului de Ginecologie al spitalului. Vezi mai mult AICI.

Ulterior cazuri de "Flurona" au fost depistate și în Ungaria și Spania. Oamenii de știință susțin că în timp ce oamenii pot suferi de gripă și coronavirus în același timp, cei doi viruși nu se pot combina.

VEZI ȘI: Oamenii de știință dezmint existența mutației Deltacron: Să nu folosim acest cuvânt și nici "flurona"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel