Represaliile PSD după atacul lui Antonescu la Ponta

PSD reacționează după ce președintele PNL Crin Antonescu s-a declarat contra proiectului minier de la Roșia Montană. Social-democrații par să se poziționeze împotriva reducerii CAS cu 3%, proiect susținut intens de liberali. "Reducerea cu 3% a CAS are un impact negativ de aproape trei miliarde de lei, bani care ar trebui recuperați din alte părți", a arătat, luni, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

Liviu Voinea a făcut această precizare în cadrul întâlnirii săptămânale a miniștrilor Cabinetului Ponta cu Grupul Senatorial PSD, întrebat fiind de Gabriela Firea: "în ce măsură este fezabilă scăderea contribuțiilor de asigurări sociale cu 3% în 2014 și dacă această scădere se va face exclusiv de la angajator? Vor exista, ca și în cazul scăderii TVA la pâine măsuri asiguratorii colaterale sau se va miza doar pe extinderea naturală a bazei de impozitare?"

Ministrul social-democrat a arătat că reducerea CAS cu 3% poate fi adoptată numai în cazul în care cele trei miliarde de lei vor fi recuperate din alte majorări de venituri, cum ar fi "creșterea investițiilor".

"Răspunsul la întrebarea dacă se poate sau nu se poate depinde de sursa de finanţare a celor trei miliarde de lei. Deci, dacă avem o creştere de venituri din altă parte, care să compenseze scăderea de trei miliarde, se poate. Este o decizie de oportunitate şi politică şi economică între diferitele opţiuni de politici publice, cum ar fi: creşterea investiţiilor, scăderea TVA la alte produse sau scăderea CAS. Deci, fie măsuri pe partea de renunţare la venituri, fie măsuri pe partea de creştere a cheltuielilor care să stimuleze economia în 2014", a explicat Liviu Voinea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel