Reînhumare Carol al II-lea. Paul Lambrino a vrut să BLOCHEZE acțiunea. BOR îl pune la punct

Loredana Brumă / 09 Martie 2019 / 11:56 Salveaza PDF Comentarii

Paul Lambrino  a încercat să blocheze reînhumarea bunicului său în Necropola Regală, relatează Antena 3. Sicriul Regelui Carol a fost scos sâmbătă din cripta în care a stat timp de 16 ani şi urmează să fie mutat alături de mormintele Regelui Mihai şi Reginei Ana. 

Paul Lambrino este supărat că nu a fost consultat şi a făcut chiar şi o cerere la Patriarhie pentru anularea avizului de reînhumare.

"A se opune sau a comenta un act firesc de mutare a sicriului cu oseminte unui rege al României în necropola regală, este o atitudine nejustificată. Nu cred că trebuie să se consume asemenea acte de contestare şi disputa creată până acum a fost una total artificială. Osemintele regelul Carol al II-leau au fost aşezate cu titlul strict provizoriu în 2003 într-o capela a mănăstirii Curtea de Argeş pentru ca nu exista atunci un alt loc pentru elle ", a spus Vasile Bănescu la Antena 3.

În ciuda opoziției lui Paul Lambrino, sicriul cu rămășițele pământești ale Regelui Carol al II-lea va fi înhumat astăzi în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş. Ceremoniile religioase sunt programate pentru ora 12:00. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23