Regulamentul de organizare şi funcţionare a Institutului Naţional de Criminologie a fost pus în dezbatere publică de MJ

Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică, marţi, un proiect de ordin pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Institutului Naţional de Criminologie. 

'Institutul Naţional de Criminologie (...) este organ de specialitate cu personalitate juridică în subordinea Ministerului Justiţiei, care are ca scop asigurarea, pe baze ştiinţifice, a prevenirii şi controlului criminalităţii. (...) Institutul se finanţează integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Justiţiei', se arată în documentul publicat pe site-ul Ministerului Justiţiei.

În referatul de aprobare se menţionează că Hotărârea Guvernului nr. 14/2017 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Institutului Naţional de Criminologie a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 44 din 16 ianuarie 2017.

'Prezentul proiect de ordin al ministrului Justiţiei privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Institutului Naţional de Criminologie cuprinde dispoziţii referitoare la atribuţiile Institutului Naţional de Criminologie în realizarea scopului pentru care a fost înfiinţat, respectiv asigurarea - pe baze ştiinţifice - a prevenirii şi controlului criminalităţii.

În acest sens, primul capitol cuprinde dispoziţii generale privitoare la acest organ de specialitate aflat în subordinea Ministerului Justiţiei. În continuare, Capitolul II stabileşte în mod descriptiv atribuţiile specifice ale Institutului Naţional de Criminologie, circumscrise activităţii de cercetare', se precizează în referatul de aprobare. Conform aceleiaşi surse, în regulament este stabilită şi structura Institutului Naţional de Criminologie.

'Prevederile conţinute se referă la funcţiile de conducere şi responsabilităţile aferente acestora, precum şi la organizarea Institutului în servicii, birouri şi compartimente, respectiv Serviciul Cercetare, Biroul Economico-Financiar şi Administrativ şi Compartimentul Secretariat, cu enumerarea atribuţiilor specifice.

De asemenea, sunt detaliate cadrul legal ce reglementează categoriile de personal ce activează în cadrul Institutului, modalitatea de numire/angajare a acestuia, precum şi de eliberare din funcţie, răspunderea personalului şi drepturile salariale ale acestuia', se mai arată în referat. Operaţionalizarea Institutului Naţional de Criminologie s-a numărat printre priorităţile planului de acţiune pentru implementarea Strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar 2015 - 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel