Refugiaţi judecaţi în Grecia pentru că au protestat împotriva condiţiilor lor de trai din taberele suprapopulate

În jur de o sută de solicitanţi de azil, majoritatea afgani, au compărut joi în faţa unui tribunal din insula greacă Lesbos pentru că au participat la o mişcare de protest împotriva condiţiilor lor de trai în tabere suprapopulate, informează AFP.

Ei sunt judecaţi pentru că au ocupat în aprilie 2018 o piaţă în centrul principalului oraş de pe insulă, unde au campat în semn de protest. Imigranţii adunaţi acolo au fost atacaţi de militanţi de extremă dreapta, care au aruncat asupra lor cu pietre şi fumigene, în confruntări care au dus la o intervenţie a poliţiei.

"Nu am făcut nimic. Noi am fost atacaţi de către extremişti. Suntem nevinovaţi", a declarat pentru AFP unul dintre imigranţii arestaţi, Hadisse Hosseini, un refugiat afgan.

Dintre agresori, 26 au fost identificaţi de poliţie şi urmează să compară la o dată care nu a fost încă fixată.

Grecia găzduieşte în prezent peste 70.000 de refugiaţi, dintre care aproape 15.000 pe insulele sale din Marea Egee. Cu aproape 9.000 de imigranţi nou-sosiţi la începutul anului 2019, numărul de refugiaţi a crescut din nou în Grecia, după ce scăzuse în 2017 şi 2018. Situaţia este explozivă în special pe insulele Lesbos şi Samos, unde tabere de refugiaţi sunt suprapopulate.

La Lesbos, numărul de imigranţi şi solicitanţi de azil se ridică la circa 7.000, ceea ce reprezintă un sfert din populaţia principalului oraş al insulei, Mytilene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel