Referendum, bannere propagandă. BEJ Vrancea, decizie fermă

familie
familie

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Vrancea a decis îndepărtarea bannerelor folosite ca materiale de propagandă pentru Referendumul din 6-7 octombrie, deoarece acestea conţin culorile drapelului României.

"Admite sesizarea domnului Mihai Alexandru Voicu şi dispune îndepărtarea de îndată a materialelor electorale ataşate sesizării, precum şi a celor similare acestora, care combină culorile într-o succesiune care reproduce drapelul României sau al altui stat, de pe raza municipiului Focşani şi de pe întreg teritoriul circumscripţie electorale judeţene Vrancea", se arată în hotărârea BEJ Vrancea din data de 2 octombrie 2018.

Decizia BEJ Vrancea este executorie, dar nu definitivă şi urmează să fie pusă în aplicare de către primarii localităţilor unde sunt amplasate bannerele şi de către organele de poliţia locală.

Sesizarea către BEJ Vrancea a fost făcută de Mihai Alexandru Voicu, deputat în Parlamentul României din partea grupului parlamentar al PNL, care semnala faptul că pe raza municipiului Focşani au fost afişate bannere care încalcă dispoziţiile legale.

"Materialele electorale (...) cuprind o succesiune de culori care reproduce drapelul României, fapt care încalcă prevederile articolului 79 alin. 7 din Legea 208 /2015, precum şi faptul că mărimea acestora depăşeşte dimensiunea legală prevăzută de articolul 36, alin. 2 din Legea nr. 334/2006", se precizează în Hotărârea BEJ Vrancea.

Membrii PNL Vrancea nu îşi asumă această sesizare, despre care spun că a fost făcută de un deputat în nume personal şi că nu a existat nicio hotărâre a Biroului Executiv Judeţean Vrancea al PNL în acest sens.

În ultimele zile au apărut mai multe bannere cu mesaje pentru Referendumul din 6-7 octombrie în diverse puncte din municipiul Focşani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel