Record: "Visul" de Picasso a fost vândut cu 155 de milioane de dolari

visul
visul

Tabloul "Visul/ Le Rêve", semnat de Pablo Picasso, a fost vândut la licitaţie pentru 155 de milioane de dolari. Noul proprietar este Steven A. Cohen, deținătorul unui fond de investiţii din SUA, potrivit presei americane.

Autor: Sabina Ghiulțu 

Cohen, noul proprietar al picturii în ulei datată 1932,  deţine o firmă de investiţii estimată la 15 miliarde de dolari. Aceasta și Wynn sunt doi dintre cei mai cunoscuţi şi împătimiţi colecţionari americani care mai deţin şi alte lucrări de Picasso. În 2006, Wynn a achiziţionat tabloul "Visul". Tabloul a fost deținut anterior de mogulul Steve Wynn, proprietarul unui lanţ de cazinouri.

Cohen se confruntă cu o serie de controale din partea autorităţilor, după ce la începutul acestei luni, firma lui a fost de acord să plătească suma record de 616 milioane de dolari pentru a încheia două procese. Această sumă este considerată a fi cea mai mare plătită vreodată în Statele Unite într-un proces comercial.

Potrivit publicaţiei New York Post, acesta este cel mai mare preţ plătit vreodată pentru o operă de artă în Statele Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel