Reacția Ministerului Educației cu privire la teza de doctorat a lui Kovesi

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei, a declarat joi că, în situaţia în care există suspiciuni cu privire la teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi, şefa DNA, pot fi depuse sesizări la CNATDCU de către orice persoană fizică sau juridică, aşa cum prevede regulamentul de organizare şi funcţionare al consiliului.

Aceasta va intra în acelaşi regim de analiză ca toate celelalte sesizări primite până acum. Au existat decizii ale experţilor CNATDCU care au contrazis deciziile CNE ori ale consiliilor de etică de la nivelul universităţilor. Când vorbesc de CNE, mă refer la Consiliul Naţional de Etică din 2012 şi fac aici referire la cazul Ponta. Se discută în spaţiul public acum despre suspiciuni, aşteptăm şi sesizări conforme', a explicat Amarandei pentru Agerpres.

Ea a precizat că orice sesizare trebuie însoţită de argumente şi dovezi bibliografice. 'Asta înseamnă că sesizarea trebuie însoţită de argumente, respectiv de dovezi bibliografice. Până atunci, sunt discuţii şi suspiciuni care planează în spaţiul public, dar care nu sunt tranşate de către cei care aduc în discuţii aceste suspiciuni', a spus purtătorul de cuvânt.

Mirabela Amarandei a mai precizat că în regulamentul CNATDCU nu există posibilitatea autosesizării consiliului.

'În ceea ce priveşte autosesizarea, aici putem discuta despre imparţialitatea şi obiectivitatea cu care un CNATDCU petent poate să analizeze şi să decidă cu privire la propria sesizare. Cu alte cuvinte, pe de o parte, în regulamentul CNATDCU nu există posibilitatea autosesizării, tocmai din această perspectivă, cea a conflictului de interese între cele două roluri', a arătat ea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel