„Rață cu varză. Se vede treaba că nu am stat degeaba atâți ani în Arena bucătarilor, acum știu și eu să gătesc un piept de rață. Și chiar am construit o farfurie ideală în care am pus și legume, adică varză și carbohidrați, adică linte multicoloră. Bineînțeles piesa centrală rămâne carnea, acest aliment prețios și hrănitor fără de care o alimentație echilibrată nu poate exista.
Carnea de rață, ca orice altă carne de zburătoare/înotătoare, are din belșug proteine de cal I și mult fier, motiv pentru care este mai închisă la culoare.
Ce are rața diferit este stratul de grăsime care o protejează de apa rece și de frig. Ori tocmai această grăsime o face atât de delicioasă. Păstrați-o la gătit, carnea va fi mai suculentă!
Cât despre consumul de carne în general, ar fi bine să avem în meniu de 3 ori/săpt carne, de 2ori/săpt pește, restul de 2 zile fiind fără produse animale. Și pentru că în curând începe Postul Crăciunului, e momentul să profităm.
P.S. Tehnica am aflat-o și eu de la profesioniști: mai întâi se "sigilează" carnea la tigaie, apoi se bagă la cuptor 15- 20 min și la final se lasă să se odihnească", a transmis Mihaela Bilic pe Instagram.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News