Rață cu varză, rețetă. Nutriționist: Tehnica am aflat-o și eu de la profesioniști

Mâncare foto ilustrativ
Mâncare foto ilustrativ

E bine să avem în meniu carne de trei ori pe săptămână, precizează nutriționistul Mihaela Bilic.

„Rață cu varză. Se vede treaba că nu am stat degeaba atâți ani în Arena bucătarilor, acum știu și eu să gătesc un piept de rață. Și chiar am construit o farfurie ideală în care am pus și legume, adică varză și carbohidrați, adică linte multicoloră. Bineînțeles piesa centrală rămâne carnea, acest aliment prețios și hrănitor fără de care o alimentație echilibrată nu poate exista.

Carnea de rață, ca orice altă carne de zburătoare/înotătoare, are din belșug proteine de cal I și mult fier, motiv pentru care este mai închisă la culoare.

Ce are rața diferit este stratul de grăsime care o protejează de apa rece și de frig. Ori tocmai această grăsime o face atât de delicioasă. Păstrați-o la gătit, carnea va fi mai suculentă!

Cât despre consumul de carne în general, ar fi bine să avem în meniu de 3 ori/săpt carne, de 2ori/săpt pește, restul de 2 zile fiind fără produse animale. Și pentru că în curând începe Postul Crăciunului, e momentul să profităm.

P.S. Tehnica am aflat-o și eu de la profesioniști: mai întâi se "sigilează" carnea la tigaie, apoi se bagă la cuptor 15- 20 min și la final se lasă să se odihnească", a transmis Mihaela Bilic pe Instagram. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel