Rareș Bogdan spune că disputele dintre PSD și PNL pe tema sistemului de impozitare nu sunt „în cadrul coaliției”.
PNL nu va participa la nicio mărire de taxe, iar orice discuție despre sistemul de impozitare trebuie făcută în coaliție, cu ușile închise, susține Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL.
„Pentru PNL, cota unică de impozitare este o linie roșie, este o chestiune care ține nu doar de identitate liberală, ci ține de normalitatea adunării la buget a maximului de bani în sistemul financiar gândit în această țară. Sigur că putem să ne ducem în schimb spre o proiecție privind TVA-ul, unde România stă la încasare mult mai prost ca alte state, Germania are 93% încasare, România are doar 65% încasare și asta după ultimele șase luni, înainte era chiar mai mic. Aici da, putem să gândim radarul mărfurilor, putem să gândim să fiscalizăm absolut tot ce intră în țară, să nu se mai plimbe TIR-uri cu un aviz pe la șapte distribuitori sau șapte depozite de legume-fructe, de flori sau de hidrocarburi (...). Deci, discuția nu a existat încă oficial. Atunci când partenerii de guvernare din PSD vor veni cu o abordare oficială, putem să dăm un răspuns oficial”, a declarat Rareș Bogdan la RFI.
De asemenea, Rareș Bogdan a spus că orice decizie trebuie luată în coaliție. „Orice discuție, din punctul meu de vedere, trebuie luată în interiorul coaliției, cu ușile închise și apoi, cum e în orice stat civilizat, primul-ministru iese și anunță măsuri. Ce vă pot garanta este că PNL nu va participa la nicio mărire de taxe”, a mai spus prim-vicepreședintele PNL.
Premierul Nicolae Ciucă a declarat că punerea în aplicare a Planului Naţional de Luptă împotriva Cancerului va însemna o schimbare de paradigmă, de la schemele de tratament uneori rigide spre o medicină personalizată, dând asigurări că strategia de luptă împotriva cancerului va fi operaţionalizată.
„Apreciez puterea supravieţuitorilor de cancer din România, care cu tenacitate, dârzenie, curaj şi determinare au reuşit să depăşească un diagnostic pe care toţi îl consideră fără speranţă. (...) Pentru mine, în calitate de prim-ministru al Guvernului României, speranţa este reprezentată de punerea în aplicare a Planului Naţional de Luptă împotriva Cancerului, realizat sub patronajul Administraţiei Prezidenţiale, cu experţi din Ministerul Sănătăţii, cu reprezentanţi ai societăţii civile şi cu pacienţi oncologici, aceştia din urmă simţind pe pielea lor care sunt hibele sistemului şi înţelegând ce se poate face pentru a fi mai bine. Implementarea planului va însemna o schimbare de paradigmă, de la schemele de tratament care sunt uneori destul de rigide spre o medicină personalizată, care presupune o diagnosticare mai precisă şi un tratament adaptat nevoilor fiecărui bolnav în parte", a afirmat Nicolae Ciucă la evenimentul "Provocări şi soluţii privind îmbunătăţirea vieţii supravieţuitorilor de cancer, organizat la Senat.
El a adăugat că România se va alătura ţărilor din vestul Europei în adoptarea tratamentelor inovatoare mai devreme, având în vedere că, până acum, au existat întârzieri destul de mari în introducerea acestora în schemele de tratament folosite în spitalele româneşti.
„Planul insistă şi pe aspectul psihologic al tratamentului, dar, mai ales, pe partea de testări şi diagnostice timpurii. În plus, planul încurajează consultarea interdisciplinară în stabilirea diagnosticului şi tratamentului de urmat. Vor vorbi între ei oncologul, chirurgul, radiologul şi persoana care se ocupă de aplicarea tratamentului cu chimioterapie, dar şi psihologul pentru a stabili o cale de urmat pentru fiecare pacient în parte", a mai spus Nicolae Ciucă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu