Rapperul DaBaby, care a răspândit dezinformări despre HIV/SIDA, primește șansa să-și repare greșeala

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Rapperul DaBaby are șansa să-și repare grosolana eroare, după ce a spus neadevăruri despre HIV/SIDA.

Fundațiile de caritate pentru pacienții HIV/SIDA i-au propus o întâlnire rapperului american DaBaby pentru a combate dezinformările despre virus și boală, după ce acesta a făcut comentarii nepotrivite în timpul unui show.

Conform BBC, bărbatul a fost rugat să „vindece, nu să facă mai rău” și să fie „o voce puternică și cu influență”, se arată într-o scrisoare adresată de nu mai puțin de 11 organizații. DaBaby a fost criticat pentru că a făcut comentarii negative și false despre oamenii cu HIV/SIDA în timpul unui concert din Miami. Acesta și-a cerut scuze pentru ceea ce a spus după ce mai multe festivaluri au renunțat la cântările lui.

„Este frica de stigmatizare care împiedică oamenii, în particular afro-americanii, să acceseze servicii de prevenire a infectării cu HIV și să le pese că cei albi au avut o accesibilitate mai mare din punct de vedere istoric”, se arată în scrisoare. „Credem că acum ai oportunitatea nu doar de a depăși momentul nefericit, dar și să-ți folosești platforma și celebritatea să vindeci, nu să faci și mai rău”.

Ce s-a întâmplat?

                                     

Rapperul a cântat la festivalul Rolling Loud din Miami și acesta a cerut audienței să „ridice lanterna telefonului în aer” cu excepția celor care sunt infectați cu HIV și a bărbaților gay care întrețin relații sexuale în parcări. În plus, acesta a adăugat că virusul HIV omoară infectații în două-trei săptămâni. Informația adevărată este aceea că avem de decenii întregi medicamente care îi ajută pe cei infectați cu HIV să ducă vieți lungi și sănătoase.

Cântăreața Miley Cyrus le-a cerut oamenilor să-l ierte pe rapper dacă acesta va ajunge să se educe în această privință. Într-o postare pentru cele 140 de milioane de urmăritori de pe Instagram, Miley i-a spus lui DaBaby să-și verifice mesajele din privat, explicând că „i-ar plăcea la nebunie să vorbească... și să ajute să creeze un viitor mai înțelegător”. „Este mai ușor să arunci în neant o persoană decât să găsești iertare și compasiune”, a conchis ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel