Raport MCV. Augustin Zegrean: Funcționari CE. Acceptă ce văd la televizor, cred ce spun fundațiile, ONG-urile

Augustin Zegrean
Augustin Zegrean

România este criticată pentru măsurile luate în ultimul an. Fostul președiente al CCR, Augustin Zegrean, a vorbit despre importanța recomandărilor venite din partea Comisiei Europene.

"Recomandările venite din partea Comisiei Europene sunt importante pentru România pentru că atunci când am aderat la UE  ne-am angajat să respectăm acest Mecanism de Cooperare şi Verificare şi să punem în aplicare ce se spune acolo, dar nu este prima dată când suntem aspru criticaţi. A mai fost situația asta, înainte de 2016, apoi s-au gândit şi au spus că suntem aproape de ridicarea MCV-ului. Bulgarii au fost altădată şi ei înaintea noastră, altădată noi înaintea lor. Nu este nimic nou cu acest raport şi nu cred că va fi niciun raport cu final care se va prezenta. Problema este că noi ar trebui să ne asumăm aceste obligaţii, să le respectăm pentru că asta este regula în UE. Vrem cu ei, trebuie să facem cum spun ei, dacă am acceptat acest mecanism", a declarat fostul președiente al CCR, Augustin Zegrean, la Antena 3.

"Nu sunt jurişti, sunt funcţionari"

Cât despre recomandările primite de România din partea Comisie Europene, acesta a mai spus: "Sunt recomandări obligatorii pentru că data viitoare vin şi se uită dacă ai făcut ce ţi-au recomandat data anterioară. Problema este că nici cei care vin nu sunt jurişti, sunt funcţionari. Eu am stat de multe ori de vorbă de ei, de multe ori în decursul anilor. Sunt funcţionari de la Comisia Europeană care acceptă ce li se spune din ţară sau ce văd ei pe la televizor de la noi. Mai mult cred ce spun fundaţiile, ONG-urile decât ce le spun politicienii, iar de multe ori politicienii ori nu spun, ori spun altceva decât ar trebui. Să nu ne mirăm că suntem încă în această situaţie şi o s-o mai ducem aşa".

"Concluzia este că peste 6 luni vor veni cu un alt raport şi în funcție de ce se va întâmpla din punct de vedere politic prin ţară, raportul va fi de o parte sau alta a puterii", a conchis Zegrean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel