Ramona Mănescu: Avem nevoie de o lege referitoare la responsabilitatea socială a companiilor

manescu
manescu

Europarlamentarul PNL, Ramona Mănescu, membru în Comisia de Ocupare a Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale a PE, prezentă vineri, la seminarul "Lecții Europene de Responsabilitate Socială", a vorbit despre  necesitatea  elaborării  unui cadru legislativ   pentru a susține responsabilitatea socială a întreprinderilor în afaceri. Conferința a fost organizată la București de  autorii site-ului responsabilitatesociala.ro.

"Cred că este esențial ca toate statele membre, inclusiv România, să ia măsurile care se impun, la nivel național, în primul rând, pentru a susține responsabilitatea socială a întreprinderilor, în afaceri. Având în vedere faptul că nu toate statele membre au, în prezent, o legislaţie care să reglementeze responsabilitatea socială consider important să dezvoltăm un cadru legal pentru promovarea acestui concept în întreaga Uniune cu atât mai mult cu cât, beneficiile imediate pentru societate și pentru mediu sunt evidente. "

În opinia europarlamentarului PNL, în acest fel, companiile pot ajuta la atenuarea efectelor sociale dezastruoase ale crizei economice actuale.

 " Există mai multe domenii în care guvernele pot lucra cu sectorul privat, cu avantaje de ambele părți. Și în acest sens, în opinia mea, avem la îndemână o serie de măsuri concrete.

În primul rând, guvernele trebuie să facă cunoscute beneficiile responsabilităţii sociale a întreprinderilor nu numai pentru societatea civilă dar şi pentru sectorul privat, în sine.

Al doilea pas pe care guvernele ar trebui să-l facă este facilitarea de stimulente adecvate pentru întreprinderile care promovează acest concept, cu seriozitate.

Al treilea pas important ar fi ca toate statele membre să implice întreprinderile mici și mijlocii, în dezbaterea privind responsabilitatea socială, recunoscând faptul că acestea au, în general, o relație mai strânsă cu anumite comunități şi, prin urmare, pot avea un impact mai mare."

Cu această ocazie, europarlamentarul PNL, Ramona Mănescu, a mai susţinut că punerea în aplicare, cu succes, a conceptului de responsabilitate socială a întreprinderilor va produce rezultate benefice precum: diversitate culturală, egalitatea de gen, sănătate si, desigur, mediul, cu politicile de protejare a biodiversității, asigurarea utilizării eficiente a resurselor, prevenirea poluării și reducerea emisiilor de carbon în vederea combaterii schimbărilor climatice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel