EXCLUSIV  Radu Tudor, întrebat dacă pleacă de la Antena 3 după ce a apărut în presă

Anca Murgoci / 10 iul 2019 / 21:57 Salveaza PDF Comentarii
Radu Tudor
Descriere foto: Radu Tudor

Radu Tudor a fost contactat de DC News după ce în presă a apărut informația că s-ar putea să plece de la Antena 3.

Contactat de DC News, Radu Tudor nu a dorit să comenteze știrea.

Nu este prima dată când site-urile vorbesc despre plecarea jurnalistului de la Antena 3. În martie 2017, s-a întâmplat același lucru. Atunci realizatorul TV a spus că nici vorbă de așa ceva, cu atât mai mult cu cât acest post de televiziune este a doua sa familie.

"Tot soiul de gazete sovietice ori site-uri de fake news scriu ca eu voi pleca de la Antena 3. Nu plec nicăieri, Antena 3 e a doua mea familie", a transmis jurnalistul în 2017.

Pe Radu Tudor îl știți de la "Punctul de întâlnire”, emisiune de marcă pentru Antena 3. Puțini însă îi cunosc trecutul

 

 

La Revoluție era student la Mecanică, în Timișoara. Fiind un devorator de presă, a abandonat această știință pentru marea lui pasiune care avea să-i devină profesie. A absolvit Școala Superioară de Jurnalistică, iar astăzi este cel mai bun ziarist pe chestiuni militare din România.

"Am abandonat Mecanica, la Timișoara, pentru că eram absolut îndrăgostit de presă. Aveam 20 de lei în buzunar și cumpăram presă de 12. Atunci era explozia ziarelor. Primul lucru pe care îl făceam dimineața era să mă duc în Piața Operei și luam absolut toate săptămânalele, cotidianele, tot, tot! Devoram presa. Mi-am inoculat atunci virusul presei și rămâne meseria mea. Din dragoste și convingere", a spus Radu Tudor într-un interviu pentru DC News.

"Debutul în presa mare a avut loc în iunie 1992 la Evenimentul Zilei, dar de un an făceam muncă de corespondent pentru trustul Contrast de la Constanța. Prima mea colaborare a fost cu Telegraf și Contrast în septembrie 1991. Eram student la Școala Superioară de Jurnalistică și cunoscându-i pe oamenii de acolo, liderul echipei era Radu Mazăre, am întrebat dacă vor să colaborăm. Mi-au răspuns afirmativ. Exact în timp ce vorbim se împlinesc 25 de ani de când lucrez în presă. (...) Debutul în presa mare l-am făcut în 1992 la Evenimentul Zilei. A fost un moment cu totul și cu totul special. Aici, la Casa Scânteii, la etajul doi, am pregătit ziarul în gol timp de o lună. A fost o experiență absolut inedită pentru mine. Echipa din jurul lui Ion Cristoiu, cu o experiență foarte solidă, știa să facă presă. Pentru mine era ceva absolut incredibil. Veneam la serviciu în fiecare zi, scriam, culegeam știri, le puneam în pagină, se tipărea ziarul, dar nu apărea pe piață. Lucrul acesta s-a întâmplat timp de 30 de zile până în 22 iulie 1992 când a apărut primul exemplar", povestea jurnalistul într-un interviu la DC News.

 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24