Caz Timișoara - Radu Țincu, medic toxicolog: Simptomatologie discordantă. UE, legislație extrem de restrictivă

Medicul toxicolog Radu Tincu a făcut câteva precizări privind folosirea substanțelor chimice în deratizarea de la Timișoara, în urma căreia au murit trei oameni.

Medicul toxicolog Radu Tincu a fost solicitat la Realitatea Tv, să explice cum s-a putut produce tragedia din Timișoara, soldată cu trei morți, o tânără de 29 de ani și doi copii - un bebeluș de doar 10 zile și un copil de 3 ani: ”Este extrem de dificil, în acest moment - suntem într-o fază preliminară a anchetei - ca să pot spune ce s-a întâmplat acolo. În primul rând, substanțele care se folosesc în dezinsecție și deratizare sunt atent supravegheate la nivelul Uniunii Europene, printr-o legislație extrem de restrictivă și aceste substanțe care sunt folosite, în mod normal, sunt sigure din punct de vedere toxicologic pentru populație. Ancheta va stabili dacă au fost respectate toate procedurile”, a precizat medicul.

Sunt foarte multe necunoscute care nu ne pot lăsa astăzi să spunem ce s-a întâmplat acolo. Printre semnele de întrebare este contextul epidemiologic, apoi cum locuiau acești oameni față de ceilalți, care era distanța la care locuiau, dacă a existat la ora accidentului vreo posibilitate de expunere colectivă a acestor persoane. În plus, din câte am înțeles de la colegii de la Timșoara, simptomatologia lor a fost discordantă, nu a fost o simptomatologie congruentă, care să explice o expunere la aceeași substanță. Eu cred că principalul lucru este să nu creăm panică suplimentar”, a mai explicat Radu Tincu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel