Purcel de lapte. Nutriționist celebru: Gustul fin al cărnii va satisface și cei mai exigenți consumatori

Rețete
Rețete

Când vorbim despre carnea de porc, un capitol aparte trebuie rezervat purcelușului de lapte, transmite nutriționistul Mihaela Bilic.

„Purcel de lapte. Când vorbim despre carnea de porc, un capitol aparte trebuie rezervat purcelușului de lapte. Greutatea lui este sub 6 kg și carnea are o frăgezime deosebită datorită faptului că este hrănit exclusiv cu lapte matern. Gustul fin al cărnii va satisface și cei mai exigenți consumatori, iar un alt avantaj este faptul că încape întreg în cuptor și timpul de gătire este scurt- doar 2-3 ore.

Carnea purcelușului de lapte are în medie 140cal/100g, 7,5% grăsime, 17% proteine și mult acid uric (fiind animal tânăr), deci atenție pentru cei cu predispoziție la gută. Și nu uitați, carnea de porc este o carne albă, din aceeași categorie cu carnea de pasăre și cea de vițel.

În prezent, găsim în supermarket purceluș de lapte dezosat și parțial gătit, astfel încât nu vă mai rămâne decât să-l puneți în cuptor maxim o oră, cât să fie frumos rumenit și să miroase în toată casa a Crăciun. Iar bonus aveți șoriciul crocant, care va face deliciul oaspeților", a scris nutriționistul Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel