Puneți parmezan în loc de ulei în salate și sosuri. Nutriționist: Nu vă faceți griji pentru calorii

Puneți parmezan în loc de ulei în salate și sosuri. Nutriționist: Nu vă faceți griji pentru calorii
Puneți parmezan în loc de ulei în salate și sosuri. Nutriționist: Nu vă faceți griji pentru calorii

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat de ce parmezanul nu trebuie să lipsească din meniu.

„Parmezan în toate formele. Cine crede că parmezanul e doar o brânză uscată, se înșeală. Parmezanul e mai mult decât o brânză, e un fel de esență de brânză sau super-produs din lapte, de vreme ce o roată de parmezan se obține din jumătate de tonă de lapte.

E nevoie de 500 litri de lapte și minimum un an de zile de așteptare pentru a te putea bucura de un aliment în care sunt concentrați toți nutrienții de valoare: 37% proteine, 30% grăsime și puțin peste 400cal.

Parmezanul nu e un aliment, atâta vreme cât nu-l putem mânca cu sutele de grame, ci mai degrabă un condiment - cu el dăm gust oricărui fel de mâncare, de la paste și orez, la legume, salate și carne.

Parmezanul este concentrat nu doar în gust, dar și în grăsime, sare și calciu - o lingură de parmezan ras acoperă necesarul de 1 gram calciu/zi. Ați observat că parmezanul conține mici cristale care scârțâie între dinți? Este vorba de aminoacizii care se formează prin "precipitarea" proteinelor.

Ce nu are parmezanul?

Carbohidrați, fibre și apă. Culturile de bacterii lactice consumă toate glucidele pe parcursul fermentației și "învechirii", așa că parmezanul poate fi folosit și în dietele proteice/keto.

Indiferent că îl cumpărați sub formă de fulgi, ca bucată întreagă sau deja ras, parmezanul este condimentul cu sare și calciu ce nu trebuie să vă lipsească din meniu. Puneți parmezan în loc de ulei în salate și sosuri, veți fi câștigați la capitolul gust. Și nu vă faceți griji nici pentru calorii, nici pentru colesterol, porția corectă este de 15g și are aprox 50 cal, adică cât o jumătate de lingură de ulei”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel