PSD cere înlocuirea miniştrilor care au primit aviz negativ de la comisiile de audiere

Parlamentul României
Parlamentul României

PSD îi cere lui Ludovic Orban să îi înlocuiască pe Ion Ştefan şi Florin Cîţu, miniştrii propuşi care au primit aviz negativ în comisiile de specialitate. 

"Nu, nu am fost mulţumiţi, prestaţia domnului Ştefan a fost execrabilă, lamentabilă. Este probabil cel mai slab ministru audiat în ultimii 30 de ani în Parlamentul României, împreună cu doamna Guseth (Cristina Guseth, propusă ministrul Justiţiei în Cabinetul Cioloş - n.r.). Sunt cei mai slabi candidaţi la postul de miniştri audiaţi vreodată în Parlamentul României. După cum ştiţi, doamna Guseth a fost înlocuită de premierul desemnat de atunci, aşteptăm acelaşi lucru şi de la domnul Orban, premierul desemnat din partea PNL. (...) Aşa cum spuneam, de urgenţă solicităm înlocuirea celor doi miniştri care au primit avize negative din partea comisiilor de specialitate", a precizat Alfred Simonis, după ce comisiile de specialitate au avizat negativ candidatura lui Ion Ştefan pentru funcţia de ministru al Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

Ion Ştefan, respins din cauza prestaţiei

Potrivit acestuia, Ion Ştefan nu a răspuns la întrebări şi a fost respins de PSD din cauza prestaţiei sale la audieri.

"După cum aţi observat şi dvs., domnul Ştefan aproape că nu a răspuns la nicio întrebare. A răspuns domnul Orban în locul dânsului, atât în sală, cât şi aici în faţa dvs. A dat detalii despre suprafaţa casei şi despre toate problemele, impozitul pe care îl plăteşte. Văd că este foarte la curent domnul Orban cu problemele familiale ale domnului Ştefan, iar domnul Ştefan a stat cuminte în capul mesei şi nu a răspuns la nicio întrebare. Parcă ar fi stat pe grinda aia greşit construită de la casa de 1.000 mp din Focşani, parcă ar fi stat pe grindă cocoţat şi nu a răspuns la nicio întrebare, domnul Orban a răspuns pentru dânsul", a susţinut Simonis, citat de Agerpres.

Liderul deputaţilor PSD a afirmat că nimeni nu poate să îi acuze pe parlamentarii PSD de vendete politice.

"Vă reamintesc faptul că domnul Ştefan a fost al 12-lea ministru audiat până acum şi doar doi, el fiind al doilea, au fost respinşi de comisii, comisii în care PSD avea majoritate. Prin urmare, nu poate nimeni să acuze PSD de vendete, de decizii politice. Fiecare vot în parte s-a bazat pe prestaţia fiecărui candidat, iar prestaţia domnului Ştefan a fost execrabilă", a adăugat Simonis. 

Ion Ştefan, propus pentru Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei în Guvernul Orban, a primit, miercuri, aviz negativ din partea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Ştefan a primit din partea parlamentarilor 17 voturi 'pentru' şi 19 'împotrivă'. Marţi, Florin Cîţu, propus ministru al Finanţelor Publice, a primit marţi aviz negativ din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului, înregistrându-se 19 voturi pentru şi 19 împotrivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel